Руските държавни медии и Донецката народна република разпространиха поредна брутална

...
Руските държавни медии и Донецката народна република разпространиха поредна брутална
Коментари Харесай

МВнР отрече поредна руска лъжлива новина: Всички моряци на кораб Царевна са добре

Руските държавни медии и Донецката национална република разпространиха поредна брутална подправена вест в осведомителна война, която водят против България.

Те настояват, че украинските националисти са завзели два задгранични кораба в Мариупол и държат екипажите им като заложници, оповестиха от Народната милиция на ДНР, представени от РИА Новости и ТАСС. Според известието става въпрос и за българския „ Царевна ”, съобщи NOVA.

Ситуационният център към българското Министерство на външните работи обаче отхвърли изцяло появилата се информация.

Оттам обясниха за NOVA, че са по отношение на моряците ни и към този час всички са добре. Собственикът на кораба Даниел Стефанов също отхвърли пред NOVA появилата се информация. 

" В морското пристанище Мариупол украинските националистически елементи превзеха два задгранични кораба

- „ Царевна ” и „ Лейди Аугуста ”. Държейки екипажите на тези кораби за заложници, националистите от „ Азов ” стрелят от палубите ”, се споделя в изказването на ДНР. 

„ Съдбата на членовете на екипажа на тези кораби и тяхното здравословно положение към момента не са известни. Народната милиция на ДНР дружно с съветските въоръжени сили вършат всичко допустимо, с цел да спасят живота на моряците, арестувани от украинските националисти ”, гласи позицията на Народната милиция. 


 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР