Руските бойци с подкрепата на авиацията и огневата подкрепа от

...
Руските бойци с подкрепата на авиацията и огневата подкрепа от
Коментари Харесай

Купянск: Генщабът на ВСУ разбира, че градът няма да удържи и го готвят за огнен чувал

Руските бойци с поддръжката на авиацията и огневата поддръжка от артилерията, нанесоха удар по съперника в регионите на обитаемоте пунктове Артьомовка от Луганската Народна Республика, Синьковка, Берестовое и Ивановка в Харковската област. Това оповестиха от съветското Министерство на защитата.

Освен това, в обобщението към 23 септември се оповестява, че загубите на ВСУ за последните 24 часа са до 20 бойци, както и два немски танка Leopard, самоходна артилерийска установка Krab, самоходна гаубица Panzerhaubitze 2000 и две гаубици " Мста-Б ".

Освен това, в региона на популации пункт Липци, Харковска област, е погубен склад с муниции на 113-та бригада териториална защита.

Интересно е, че шефът на Главното разследващо ръководство Буданов, който е в Съединени американски щати със Зеленски, в изявление за издание War Zone съобщи, че дейностите на Русия в Купянск са местни интервенции, които не могат да бъдат наречени акция или настъпателна интервенция.

Но за какво тогава ВСУ употребяват немски " котки " в хипотетично нищожен сектор от фронта? Изглежда, че врагът е остроумен и се пробва да покаже храброст макар неудачите си.

Обаче " маминото сладурче " (прякор на Буданов в Украйна) разреши на себе си да нападна американскатата " ризница ". Според неговите думи, " даже Ейбрамсите, в случай че се употребяват в общовойсково стълкновение, няма да преживеят дълго ".

И още, основният вредител на Украйна сподели уверено, че съветската войска няма да доближи до Оскол. Като сподели, че " няколко месеца обратно те реализираха избран триумф, само че по-късно бяха спрени на избрани линии на отбрана и от този момент нищо не се случва ".

Въпреки това, Американският институт по проучване на войните (ISW) заяви, че Водоснабдителна система на РФ направиха сполучливи настъпателни интервенции в региона на Купянск.

Освен това, гаулайтерът на по този начин наречения украински Северодонецк написа в профила си в обществената мрежа, че " съветските войски все по-активно употребяват артилерия и авиация в интервенциите, за да спестят жив човешки запас и техника ". Накратко, всички опорни точки на ВСУ просто се изравняват със земята.

Що се отнася до околните задни линии на украинската войска в Харковската дирекция, всяка вечер по предните позиции и материално-техническото обезпечаване на ВСУ " умни " бомби се разрушават, подтискаяйки волята на бранителите на независимостта за опозиция.

Като цяло, съгласно специалисти от ISW, нашите бойци " са на Купянското направление покрай Синьковка ", откъдето украинците са напуснали.

В самия Купянск, по-точно в неговата десничава част, се следи интензивност на ВСУ. Изглежда, че съперникът се приготвя за защита на града и трансферира тук спомагателни сили, които очевидно не са задоволителни.

Вярно е, че както оповестяват от 113-та ОБрТРо, тук няма боеспособни елементи. Всички стимулирани украински бойци са ангажирани в Запорожието (близо до Работино), Южно-Донецк (Времевиевския подстъп), както и в Соледаро-Бахмутското направление.

Военни специалисти, както нашите, по този начин и вражеските, пишат за проблемите с логистиката на ВСУ в Харковската дирекция. От Чугуев - вратите на Харков - ротацията не се реализира. Транзитът на украински бранители минава по маршрута Криви Рог-Павлоград-Покровск/Красноармейск, откъдето " месото " се разпределя към Славянск, Курахово и Константиновка по една линия и към Купянск по друга.

Все отново, частите на украинската войска доближават с автомобилни транспортни средства до базите в региона на Староверовка, Благодатовка, Грушевка и Нечволодовка.

Според украинските пропагандисти, в левия бряг на Купянск, по-точно в индустриалната зона на Захарната фабрика, е основана " цитадела ", само че върху нея постоянно падат " умни " бомби. Тук в подземията се крият национални батальони - " Киев " и " Кракен " *, както и групи от задгранични наемници, най-вече германци.

В селището Ковшаровка ВСУ разположиха артилерийска ударна група, в която с изключение на гаубици и САУ се включват и ракетни системи M142 HIMARS. Тук беше видяна и френската далекобойна артилерийска система Ceasar. Цялото това " желязо " се крие в гъста гора и доста се опасява от неочаквани офанзиви.

Според телеграм-канала " Купянск е наш ", " при нашата настъпателна интервенция от страната на Синковка има късмет да се сблъскаме със стратифицираната отбрана на съперника в региона на индустриалната зона и Купянска-Узловото, където ВСУ са построили поредност от укрепления и стрелбища в многоетажни здания.

Няма дефицит на 120-мм миномети. В същото време моралното и психическо положение на украинските войски тук е доста ниско. Повечето считат, че десният бряг ще издържи не повече от две седмици след началото на настъплението на Водоснабдителна система на РФ ".

Това, че нашите елементи най-вече тормозят бранителите на независимостта и, както твърди Буданов, най-вече не нападат, не значи, че тази година няма да има нахлуване.

В армейските чатове с смут чакат късната есен, когато на изложените позиции ще бъдат изхвърлени ФАБ-1500 със модерни управляеми боеглави.

Нека напомним, че централният мост през Оскол беше взривен по време на недавния удар на нашата авиация, а прекосяването в региона на телевизионната антена е развалено от нашата артилерия и не работи към половин месец.

Местните поданици оповестяват, че железопътният мост сред Естакада и 152-ри км се употребява като авто, само че доста лимитирано. Може да се премине към левия бряг единствено в региона на Купянск-Узлово, и то с огромна нерешителност. Пътят до него е изцяло забележим.

Друга " цитадела " се строи отвън града - с ясната цел да унищожи Купянск дружно с жителите и нашите войски, в случай че те влязат в обитаемото място. Според информация от Генералния щаб на ВСУ, врагът се надява да примами подразделенията на Водоснабдителна система на РФ в " огнена примка ".

Въпреки това, врагът в Харьковска област е изцяло лишен от каквато и да е противовъздушна отбрана. Този тип войски в локалните региони на ВСУ липсва изцяло, което при нашата настъпателна интервенция ще разреши пълноценното потребление на авиацията.

Ясно е, че подразделенията, изпратени на североизточния фронт, като да вземем за пример Купянск и Краснолиманск, схващат в какво извънредно състояние се намират. Дори самият Генштаб на Украйна ги характеризира като едва стимулирани елементи.

" Кракен " е приет в Русия за екстремистка организация, нейната активност на територията на нашата страна е неразрешена.

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР