Руските богаташи, които попаднаха под западните санкции, решиха да заменят

...
Руските богаташи, които попаднаха под западните санкции, решиха да заменят
Коментари Харесай

Руските богаташи смениха Ривиерата със Сочи

Руските богаташи, които попаднаха под западните наказания, взеха решение да заменят европейските курорти с родния си черноморски град Сочи. Нещо повече в последните дни притежателите на скъпи яхти започнаха да ги продават и в действителност да ги обменят за първокласни жилища в Сочи. Първите сходни опити са регистрирани при интервенции с обекти в жилищен комплекс Mantera Seaview residence, оповестява Лента.ру.

Според специалисти поддръжката на яхти се оказва неизгодна за притежателите им, а броят на местата за акостиране в Сочи е намалял. В резултат на това предприемачите започнаха да продават транспортни средства и да влагат получените пари в първокласни парцели. Имената на купувачите и съответните суми останаха незнайни, само че специалистите предвиждат, че в бъдеще броят на сходни покупко-продажби ще се усили. „ При нас се обърна покупател, който планираше да продаде яхтата и да закупи неподвижен парцел в Сочи, освен това в план с висока строителна подготвеност. За него беше значимо да откри не просто апартамент за инвестиция, а заслужен вид за себе си и фамилията си”, сподели Елена Кабешева, търговски шеф на компанията.

Междувременно множеството българи и другите чужденци, живеещи и работещи в Русия, са застрашени да останат без финансови средства. Това се случва, откакто системите за разплащане Visa и Mastercard оповестиха, че излизат от федерацията. Това значи, че сънародниците ни, които са командировани в страната от България и получават заплатите си по банков път в българска банка, то на територията на Русия повече няма да могат да теглят пари от банкомати и да заплащат с картите си безналично в магазините. В същото време издадените от съветски банки Visa и Mastercard ще продължат да работят на територията на страната, защото се обслужват от локалната национална платежна система.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР