Руските авиокомпании и летища ще имат ограничен достъп до международната

...
Руските авиокомпании и летища ще имат ограничен достъп до международната
Коментари Харесай

Руската гражданска авиация ще бъде изключена от световната домейн зона

Руските самолетни компании и летища ще имат стеснен достъп до интернационалната авиационна домейн зона.aero. Това решение беше взето в контекста на наложените санкции и пълномащабното съветско навлизане в Украйна. За това написа съветското издание Известия, базирайки се на източници в летищния холдинг, организация за поддръжка на самолети и огромен авиопревозвач.

Според известия в съветските медии швейцарският снабдител на услуги за гражданска авиация SITA, който ръководи домейн зоната.aero, е решил да спре да дава услуги на клиенти от Русия.

Компаниите получиха съответното известие за това на 10 ноември от Ru-Center, една от организациите, упълномощени в Русия, която записва съответните имена на домейни.

В домейн зоната.aero са регистрирани повече от 200 уеб страницата и се употребява от към 30 съветски летища, в това число Шереметиево, Жуковски, Казан, Красноярск, както и холдингите Airports of Regions, Aerodinamika и др. В допълнение, 15 самолетни компании също употребяват това уголемение на домейна.

Какво се знае за домейн зоната.aero

Международната авиационна домейн зона.aero е основана през 2002 година особено за представители на авиационната промишленост. Този домейн е предопределен само за потребление от самолетни компании, летища, авиокосмически предприятия, клубове на самолетни компании, системи за продажба на билети, екипажи на самолети, наземни оператори и други субекти, свързани с авиацията.

Освен това разрешава на фирмите да подобрят познаваемостта на марката и да усилят доверието на клиентите.

Можете да регистрирате домейн.aero единствено откакто получите неповторим идентификатор за принадлежност към авиационна общественост. Тоест, в случай че бъде отстранен на територията на Руската федерация, пасажерите на самолета няма да могат да си купят билет, без да имат друга опция.

Нека напомним, че една от водещите самолетни компании в Русия, Azur Air, профилирана в чартърни полети, в момента управлява единствено част от своя флот. Това се дължи на обстоятелството, че вследствие на налагането на наказания на страната, компанията не може да употребява 8 от 22 самолета, които има. Използването на самолетите Boeing се усложнява от възбраната за доставка на аварийни елементи и поддръжка. И вследствие на съветската инвазия в Украйна, Boeing отхвърли да обслужи самолетите, които продаде на Русия. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР