Руските акции се повишиха рязко в четвъртък, след като Московската

...
Руските акции се повишиха рязко в четвъртък, след като Московската
Коментари Харесай

Голяма волатилност на Московската фондова борса след възобновяването на търговията

Руските акции се покачиха внезапно в четвъртък, откакто Московската фондова борса възобнови търговията след най-продължителното й прекъсване от разпадането на Съветски насам, съобщи Си Ен Би Си.

След като спря работа преди към месец, Московската фондова борса възобнови търговията с 33 съветски акции, в това число някои от най-големите компании в страната, като да вземем за пример „ Газпром “ и „ Сбербанк “.

Продажбите на късо обаче са неразрешени, а задграничните вложители няма да могат да продават акции до 1 април.

Водещият показател MOEX на московската фондова борса се увеличи с повече от 10% към 20 минути след началото на търговията.

„ Акциите на петролните колоси „ Роснефт “ и „ Лукойл: скочиха надлежно с 20% и 16%, до момента в който тези на алуминиевата група „ Русал “ напреднаха с повече от 14%.

В началото на търговията акциите на съветската самолетна компания „ Аерофлот “ поевтиняха с повече от 20%, само че бързо ограничиха загубите и малко по-късно към този момент бяха на алено с към 6%

Фондовата борса на страната спря да работи от  25 февруари, откакто предходният ден бе регистриран огромен срив на фона на началото на съветската инвазия в Украйна.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР