Руските активи са на път да запишат допълнителни загуби днес,

...
Руските активи са на път да запишат допълнителни загуби днес,
Коментари Харесай

Руската рубла се срина

Руските активи са на път да запишат спомагателни загуби през днешния ден, като рублата евентуално ще поевтинее при нов кръг на ликвидация, откакто през вчерашния ден президентът Владимир Путин призна независимостта на двата сепаратистки региона в Източна Украйна.

Рублата се срина след обръщението на Путин, завършвайки деня със спад от 3,1% до 79,78 рубли за 1 щатски $ – най-голямото намаляване от март 2022 година Към 10:15 часа българско време 1 $ се търгува за 80,3819 рубли.

Доходността върху съветските доларови облигации с падеж 2047 година набъбна с 26 базисни пункта до 5,38% в понеделник.

Акциите на основания в Русия производител на алуминий United Co. Rusal International PJSC поевтиняха с цели 22% на борсата в Хонконг след обръщението на съветския президент.

„ Степента на съветския напън към момента е неразбираема, макар признаването на сепаратистки райони “, разяснява Раджив Де Мело, световен макро портфолио управител в GAMA Asset Management в Сингапур. „ По-тревожното в тази ситуация е, че двата сепаратистки района претендират за задачите области на Донецк и Луганск и изпращат войски, подкрепяни от Русия, в останалите провинции “, добави той.

Руската валута и показателят RTS бяха най-зле представящите се в международен мащаб в понеделник, до момента в който разтревожените търговци чакаха отговор на известието на Путин от Съединени американски щати и Европа.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР