Рускинята Алина Загитова, която води след кратката програма при жените

...
Рускинята Алина Загитова, която води след кратката програма при жените
Коментари Харесай

Загитова: Старая се да не мисля, че това може да бъде първо злато за Русия

Рускинята Алина Загитова, която води след късата стратегия при дамите на шампионата по фигурно пързаляне на олимпийските игри в ПьонгЧанг 2018, даже не е схванала, че е сложила нов международен връх от 82.92 точки.

" Имам международен връх. Не знаех. Радвам се, че е станало. За никого не е загадка, че аз имам най-сложната стратегия в света. Ако се плъзвам чисто, получавам високи оценки. Направих всичко, с цел да развеселявам моите треньори, фенове и себе си. Показах максимума. Радвам се, че се оправих с вълнението и се показах на равнище ", разяснява рускинята.

Малко преди върховото достижение на Загитова, нов международен връх сложи и двукратната международна шампионка Евгения Медведева - 81.61 точки. Загитова добави, че конкуренцията с Медведева не пречи на другарството им. " Конкуренцията ни оказва помощ да се развиваме. Ние сме на първо място приятелки, а в спорта постоянно има конкуренция ", добави европейската шампионка.

Загитова е с 22-и стартов номер за волната стратегия в петък, а Медведева ще излезе последна на леда. Според Медведева слагането на два международни върха в границите на 10 минути на олимпийски игри е историческо достижение. " Два международни върха за 10 минути? Подобно нещо се случва рядко и съм щастлива, че стана на олимпиадата. Това е исторически, специфичен миг ", сподели Медведева. " Бях спокойна. Имах лека неточност единствено на аксела ", добави рускинята.

Двете рускини не мислят са прекомерните упования, че може да донесат първа олимпийска купа за Русия от ПьонгЧанг. " Старая се да не мисля за това, че за Русия това може да бъде първи златен орден. Мисля единствено за осъществяването си ", сподели Медведева. " Не бих споделила, че резултатите на Загитова през тази година ме изненадват. Знам по какъв начин тя старателно тренира всеки ден. Тя заслужава всичко това, поради труда си ", добави международната шампионка.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР