Рускиня беше осъдена на 27 години затвор за взривяването на

...
Рускиня беше осъдена на 27 години затвор за взривяването на
Коментари Харесай

27 години затвор получи Даря Трепова за атентата срещу руски военен блогър

Рускиня беше наказана на 27 години затвор за взривяването на антиукраински боен блогър, което съгласно прокурорите е " безочливо ликвидиране, поръчано от Киев ", съобщи Агенция Франс Прес.

Съдът в Санкт Петербург призна Даря Трепова за отговорна за тероризъм и други обвинявания по отношение на нападението от април 2023 година и я осъди на 27 години в затворническа колония, се споделя в изказване на градската правосъдна работа.

През април предходната година Москва упрекна Киев за убийството на блогър, покровител на войната в Украйна и разгласява видеопризнание на арестуваната като причинител млада жена.

На записа 26-годишната Даря Трепова удостоверява, че е сложила бомбата, лишила живота на Владлен Татарски в кафене в Санкт Петербург. При детонацията имаше повече от 30 ранени. Киев не пое отговорност за атентата и го изясни с вътрешен съветски тероризъм.

Украинското разузнаване е провело атентата благодарение на последователи на опозиционера Алексей Навални, оповестиха съветските антитерористи. От лагера на Навални обявиха, че евентуално атентатът е дело на съветските специфични служби. Михайло Подоляк от екипа на украинския водач Зеленски съобщи, че убийството е част от вътрешно -политическа битка в Русия.



Убитият Владлен Татарски има 560 000 почитатели в Телеграм. Известен е с ултранационалистически послания и с рецензии против метода на водене на войната в Украйна.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР