Рускините, които са съжителствали със загинали участници във войната в

...
Рускините, които са съжителствали със загинали участници във войната в
Коментари Харесай

На рускините ще бъде позволено да се омъжват за вече мъртви участници във войната в Украйна

Рускините, които са съжителствали със починали участници във войната в Украйна ще могат да сключат брак посмъртно с тях и да получат право на завещание, както и всички дължими заплащания. Това следва от законопроект, който беше импортиран в Държавната дума за разглеждане, написа The Moscow Times.
 
" Фактът, че са били в " брачни " връзки, може да бъде открит от съда, в случай че мъж и жена са живели дружно минимум три години или най-малко една година, в случай че имат общо дете и имат общо домакинство ", се споделя в документа.
 
В решението си за признание на брачни връзки съдът ще би трябвало да уточни момента на възникването им. Такова признание от съда ще бъде приравнено на сключването на формален брак. След това информацията за него ще бъде вписана в Единния държавен указател на регистрите по гражданско положение, написа в законопроекта.
 
 Руски военни загуби в жива мощ Руски военни загуби в жива мощ Източник: ТАСС
Предлагат се промени във федералния закон " За влизането в действие на част трета от Гражданския кодекс на Руската федерация ". Законопроектът беше импортиран в Държавната дума от ръководителя на комисията по държавно строителство и законодателство Павел Крашенинников, както и сенаторите Андрей Турчак и Андрей Клишас.
 
Семействата на починалите участници във войната в Украйна сега имат право на няколко еднократни заплащания. Парите се превеждат на брачна половинка, в случай че има подобен, в противоположен случай на пълнолетни деца или законни представители на малолетни деца. При липса на такива, на родителите.
 
Изплащат се парична надбавка и месечна добавка, които умрелият не е имал време да получи. Веднага се дава и президентско заплащане от 5 милиона рубли, само че в случай че умрелият към този момент е получил 3 милиона рубли за раняване, тогава единствено 2 милиона рубли ще бъдат трансферирани на фамилията му.
 
 Руски рубли Руски рубли Източник: Telegram
Освен това, на фамилията на умрелия би трябвало да бъде обезпечено застрахователно заплащане, което през 2024 година е 3,2 милиона рубли. Има и районни заплащания. В Москва, Москва, Владимир, Новосибирск, Магадан и Тюмен то е 3 милиона рубли, в Архангелск, Брянск, Ленинград, Нижни Новгород, Тула, както и в Татарстан и Краснодарската територия - 2 милиона.
 
В допълнение, фамилиите на умрелите ветерани от войната получават месечни заплащания: парично обезщетение в размер на 22,9 хиляди рубли, детски надбавки - 2,9 хиляди рубли, както и наследствена пенсия - 7,6 хиляди рубли плюс обществена добавка към виталния най-малко.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР