Руски ЗИЛ, който по неофициални данни е бил натоварен с

...
Руски ЗИЛ, който по неофициални данни е бил натоварен с
Коментари Харесай

ЗИЛ блъсна патрулка край Стражица, шофьорът опита да избяга

Руски " ЗИЛ ", който по неофициални данни е бил претрупан с дърва, блъснал патрулка, отиваща на сигнал в прилежащо село, а по-късно водачът опитал да избяга, само че бързо бил хванат. Екшънът е от тази заран, оповестиха от Министерство на вътрешните работи - Велико Търново.

В 7,15 ч. на тел. 112 е получен сигнал за мъж в безпомощно положение на автоспирка в с. Бряговица. Към мястото е ориентиран автопатрул на УП – Стражица. Десет минути по-късно в дежурната на районно управление (на МВР) – Г. Оряховица е получен сигнал за ударен патрулен автомобил на изхода на Стражица, без потърпевши.
Към с. Бряговица е пренасочен различен екип на сектора, а екип от районно управление (на МВР) – Г. Оряховица е потеглил за изясняване на произшествието със служебната кола. В хода на осъществената инспекция е открито, че, пътувайки към с. Бряговица, полицейските чиновници са изпреварили товарен автомобил „ ЗИЛ ". Щом се изравнили с него, лидерът му внезапно завил наляво и блъснал полицейския автомобил в предната част. От удара автомобилът е напуснал пътното платно и се е блъснал в крайпътен знак.

Товарният автомобил е напуснал местопроизшествието и е траял придвижването си по черен път. Двамата униформени излезли от служебния автомобил, който бил в неспособност да се движи на личен ход и последвали ЗИЛ-а, като единият от тях е имал непрестанен образен контакт със служебния автомобил, прецизират от дирекцията.

Малко по-късно служителите на реда намерили товарния автомобил зарязан, а наоколо открили и двама мъже. Изяснено е, че зад кормилото е бил 28-годишен от с. Асеново. Пред униформените двамата дали идентични пояснения - лидерът решил, че патрулният автомобил има желание да го спре за инспекция и с цел да си спести следващата среща с полицията, младият мъж решил да продължи придвижването си по път, отвън пътната мрежа, само че се паникьосал и блъснал полицейския автомобил.

Съставен му е акт за ПТП –то, за овакантяване на местопроизшествието и липса на годен механически обзор на товарния автомобил.

Той е дееспособен от 2019 година До момента има издадени 8 акта и 33 санкции по фиш за разнообразни нарушавания.

Полицейските чиновници са тествани за приложимост на алкохол и наркотични субстанции, пробите са негативни.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР