Руски заместник-министър на отбраната бе задържан по подозрение във взимане

...
Руски заместник-министър на отбраната бе задържан по подозрение във взимане
Коментари Харесай

Задържаха един от най-богатите хора в руските структури в сферата на сигурността

Руски заместник-министър на защитата бе арестуван по съмнение във взимане на рушвет, съобщи през днешния ден съветският Следствен комитет, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

В малко изказване на Следствения комитет в информационното приложение " Телеграм " се споделя, че Тимур Иванов е арестуван и че по съмненията в корупция тече следствие.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че за задържането на Иванов е докладвано на съветския президент Владимир Путин, оповестяват съветски новинарски организации. Министърът на защитата Сергей Шойгу е бил известен авансово за ареста, сподели още Песков.

Според списание " Форбс " Иванов, който е специалист по въпросите на кибернетиката и нуклеарната промишленост, е един от най-богатите хора в съветските структури в областта на сигурността.

Закононарушението, за което е обвинен Иванов, се санкционира с огромна санкция или с до над 10 години затвор, според от конкретиката на осъщественото действие.

Срещу Тимур Иванов работят наказания на Европейския съюз в качеството му на почитан служител на министерството на защитата, който дава отговор за построяването на военни съоръжения.

Фондът за битка с корупцията, основан от починалия опозиционен водач Алексей Навални, разгласява следствие за Иванов през 2022 година, съгласно което заместник-министърът се е облагодетелствал от строителни планове в украинския град Мариупол, който бе високомерен от съветските сили след траяла няколко месеца блокада. 

Според следствието на организацията, неразрешена в Русия за " екстремизъм ", Иванов се е развел със брачната половинка си, с цел да може да заобиколи глобите на Европейски Съюз.

" Днес е прекрасен ден ", съобщи в обществените мрежи Мария Печих, която е правела следствия от името на Фонда за битка с корупцията. Подобна на множеството видни представители на опозицията, Певчих е принудена да живее в заточение, с цел да не бъде застигната от репресиите на Кремъл, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР