Руски законодатели предложиха вчера по-строги присъди за лица, осъдени за

...
Руски законодатели предложиха вчера по-строги присъди за лица, осъдени за
Коментари Харесай

Руски депутати искат по-строги присъди за тероризъм и държавна измяна

Руски законодатели предложиха през вчерашния ден по-строги присъди за лица, наказани за тероризъм, и бойкот, оповестиха съветски информационни осведомителни организации, представени от Ройтерс.

Според публични лица, тази стъпка е подбудена от войната в Украйна.

Предвижда се оптималната присъда за осъществяване на " терористичен акт " - действие, застрашаващо живота на хора и целящо дестабилизиране на Русия - да бъде увеличена от 15 на 20 години.

Наказанието за приети за отговорни причинители на бойкот, което в този момент е 15 години затвор, може да се удължи на 20 години, а присъдата за " интернационален тероризъм ", която в този момент е със период от 12 години, може да стане доживотна.

Предложените промени бяха изложени от ръководителя на комисията по сигурността и битката с корупцията в Държавната дума (долната камара на парламента) Василий Пискарьов.

" Предлагаме да се вкара пожизнен затвор за държавна измяна ", цитират го организациите, само че не дават детайлности. В момента оптималната присъда за това закононарушение е 20 години затвор.

По-рано тази седмица ТАСС цитира изявление на Пискарьов, че по-строгите ограничения са нужни за отбрана от невиждани закани от страна на Украйна и западните й спонсори, пред които е изправена Русия.

Българска телеграфна агенция
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР