Руски войник, унищожил в Украйна танк Леопард“ германско производство, получи

...
Руски войник, унищожил в Украйна танк Леопард“ германско производство, получи
Коментари Харесай

Руски войник, унищожил танк „Леопард“ в Украйна, получи 1 милион рубли

Руски боец, унищожил в Украйна танк „ Леопард “ немско произвеждане, получи 1 милион рубли (11 842 долара) като премия от частна фондация, заяви съветското министерство на защитата, представено от Ройтерс.

Ведомството популяризира видео, на което военнослужещият Андрей Кравцов седи на болнично легло и получава уверение от Александър Карелин, троент олимпийски първенец по битка.

Министерството не посочи по кое време и къде е бил погубен танкът и от какво се лекува боецът в болничното заведение.

На видеото се вижда, че той е без дясна ръка.

Откакто стартира украинското контранастъпление по-рано този месец, Русия разгласи, че силите ѝ са унищожили редица танкове немско произвеждане „ Леопард “ и доставени от Съединени американски щати бойни машини на пехотата „ Брадли “.

Изнесените данни не могат да бъдат тествани.

Миналата седмица министерството на защитата заяви, че от началото на войната в Украйна е изплатило самостоятелни бонуси на над 10 000 военнослужещи за унищожена или пленена украинска и западна техника. Оттам разясниха, че премията е 100 000 рубли за танк и 300 000 рубли за аероплан.

При връчването на удостоверението за
бонуса Карелин се обърна към Кравцов с думите: „ Това са чудесни спомагателни заплащания за тези, които нанасят тежки вреди на врага, плюс това, което прави страната “.

Наградата е изплатена от фонд, основан от група бизнесмени, образец за това по какъв начин някои бизнеси в Русия се стремят обществено да покажат лоялността си към военната акция на Кремъл в Украйна, отбелязва Ройтерс.

През последното денонощие съветските войски са унищожили осем склада за муниции в Украйна и са отблъснали офанзиви на силите на Киев на три разнообразни посоки, заяви съветското министерство на защитата.

Според ведомството, чиято всекидневна сводка беше представена от съветските организации, украинските сили са пробвали да настъпят към Донецк, южно от Донецк и в южната Запорожка област.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР