Руски военнотранспортен самолет Илюшин-Ил-76 се е разбил малко след излитане

...
Руски военнотранспортен самолет Илюшин-Ил-76 се е разбил малко след излитане
Коментари Харесай

Руски военен самолет Ил-76 се разби на 300 км от Москва. На борда е имало 15 души

Руски военнотранспортен аероплан Илюшин-Ил-76 се е разрушил малко след политане покрай военното летище Северни край град Иваново на към 300 км североизточно от столицата Москва.

На борда е имало 15 души - осем членове на екипажа и седем пасажери, заяви съветското министерство на защитата. Губернаторът Станислав Воскресенски написа, че водачите са починали. Съдбата на останалите не се оповестява. Телеграм каналът VChK-OGPU, обвързван със силите за сигурност, твърди, че всички са починали.

Това се случва, откакто в края на януари различен аероплан Ил-76. Москва твърдеше, че на борда му е имало 65 украински военнопленици, превозени за замяна с съветски жители. Както и че самолетът е бил свален от украинските сили със западно оръжие. Киев обаче отхвърли това и заяви, че има информация за единствено пет тела на починали. Снимки от мястото на случая също не демонстрираха да има десетки починали.

По предварителна информация за настоящия случай един от моторите на самолета се е запалил по време на политане по неразбираеми аргументи. Засега няма удостоверение дали това е по този начин. Впоследствие машината се е разрушила, като от мястото на злополуката се издига дирек черен пушек.

Според каналите Baza и 112 военнотранспортният аероплан е паднал на територията на гробището край село Богородское. Самолетът е бил основан в Твер и е правил подготвителен полет в Иваново.

Според източници екипажът е опитал да направи спешно кацане назад на пистата, само че не е могъл. Самолетът съумял да се приземи преди този момент, само че при удара е отчасти разрушен. На мястото на случая работят службите за незабавна помощ.

Комисия на основното командване на съветските военновъздушни сили е изхвърчала към Иваново.

Военно летище приема самолети Ил-76, Ан-22, А-50, Ту-154 , както и хеликоптери от всички видове.

Ивановска област се намира близо до Нижегородска , където тази нощ при удари с украински дронове провокира пожар в един от най-големите съветски нефтени хранилища. Такъв удар имаше и в Орловска област.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР