Руски военни унищожиха под дузина немски танкове Леопард. Те не

...
Руски военни унищожиха под дузина немски танкове Леопард. Те не
Коментари Харесай

Руската армия в Украйна цапна оглушително звучен шамар по оръжията на НАТО: фатален недостатък беше открит в танковете Leopard

Руски военни унищожиха под дузина немски танкове Леопард. Те не се оказаха по този начин неуязвими, както се твърдеше.

ЗАПАДЪТ ПРИЗНАВА

По време на украинскят опит за нахлуване нашите танкисти и противотанкови елементи, артилеристи и водачи към този момент са съумели да овършеят под дузина немски Леопарди (Леопард). Ех, фашист... немски танкове отново горят в степите на Донецк и Запорожие.

Тези загуби на въоръжените сили на Украйна бяха публично доказани от Министерството на защитата на Руската федерация. И то по този начин, че никой да не изрече, че това е фалшификат, просто качиха снимки/видео на подбитите немски „ котки “ на уеб страницата си.

Западът също признава достоверността на стоманения разгром: „ В запорожското направление въоръжените сили на Украйна понасят огромни загуби, в това число в западна военна техника. Много западни страни са съществено загрижени за това “, сподели американският боен наблюдаващ Фред Плейтген по CNN.

Той бе съвсем още един от някогашния офицер от Пентагона Стивън Браян: „ Зеленски, който посети територията на Херсонска област, следена от Киев, получи вести, които не искаше да чуе - за тежки загуби и неуспехи на украинските войски, когато се пробваха да нападат района. ”

Като цяло шамарът се оказа гласовит и мъчителен. Нещо повече, Западът денонощно ни плашеше със своите супер-пупер танкове, а киевските воини щастливо се хвърляха в гопака, когато същите „ Леопарди “ се появиха в бойните им обединения и дадоха обещание безусловно „ да надвият москалите “.

ЧАКАМЕ В ТИЛА

Още в първата борба с " германците " нашите момчета доста желаеха да се снабдят с " трофей “ При това тук има освен чисто боен, само че и... финансов тласък: един от съветските губернатори даде обещание на съгражданите си танкисти 3 милиона рубли за " плячката ". Министерството на защитата даде обещание да " добави " още един милион. Но единствено при изискване, че плененото немско транспортно средство напусне бойното поле със личен ход.

Досега не сме съумели да се сдобием с образец в такова положение: когато нашите танкисти се пробваха да се промъкнат до един „ сакат Леопард “, украинците особено откриха огън и го довършиха с оръдията. А това е явен знак, че и при тях този танк е на специфичен доклад.

Първо, провалянето на „ Леопард “ от руснаците " подкопава имиджа му " на международния пазар (Берлин го афишира за един от най-хубавите в света).

Второ, германците строго предизвестиха украинците: нито един Леопард не би трябвало да попадне в ръцете на руснаците - има доста секретни съставни елементи, механизми и системи.

Вече се появиха известия, че руснаците влачат някои от изоставените на бойното поле Леопарди в тила. Все още няма публично удостоверение за това, само че рано или късно това ще се случи. И тогава нашите конструктори ще разфасоват трофеите до винтче.

ТАНК С ЦЕНА ПОЛОВИН МИЛИАРД

И какво към този момент се знае за тези немски котки? Благодарение на нашите разузнавачи, към този момент доста. Заедно с тях ви поканвам на „ екскурзия “ на немския танк Leopard 2A6 (той също беше измежду подбитите в полето край Запорожие).

Да стартираме с историята: Бундесверът получи първия Leopard през 1965 година И през последните 50 плюс години той се модернизира ли модернизира. Днес Leopard 2 е най-масовият танк от трето потомство. Той е на въоръжение в армиите на повече от 20 страни. Включително към този момент и в Украйна участва най-новата трансформация на Leopard 2A6.

Официално Украйна има плюс-минус 60 от тях (два батальона по 30 танка). Това съобщи неотдавна украинският министър на защитата Алексий Резников. По думите му танковете идват от Германия, Полша, Холандия, Швеция, Португалия, Испания и Канада. Вече сме избили 12 от тях за трите дни на украинската атака - това са данни на Сергей Шойгу.

Но съгласно неофициалните данни, от немските котки в Украйна са доставени съвсем 5 пъти повече - 300 броя.

Един подобен танк коства 6,7 милиона $ (554 милиона рубли). Така че помислете какъв брой харчи Западът за доставки и какъв брой към този момент е коствала загубата на 12 бронирани бойни машини.

Какво съставлява това страшилище?

- оръдие 120 мм

- Класическо оформление: поделение за ръководство - начело, зад него - бойното, а в кърмата - моторно-трансмисионното поделение.

- Екипаж: лидер, стрелец, зареждач и пълководец.

- Отделението за муниции - в нишата на купола и в краката на монтьор - лидера (19 изстрела).

С КАКВО И КАК ДА БИЕМ

А какво да кажем за слабите места на Леопарда?

Най-важното е релативно слабата защитеност на боекомплекта в танка. Както се оказа, Турция е изгубила няколко танка в Сирия точно поради взривяването на отделенията с муниции (основната им част е ситуирана начело вляво - а и страничните бордове на танка са с много слаба отбрана – пробиват се с един сполучлив изстрел даже от леко остарялата руска ПТРК " Фагот " ).

И в този момент, в допълнение към " Фаготите ", ние сме въоръжени с по-прогресивни противотанкови системи - " Корнет " и " Метис-М ". А по " главите " им /куполите/ нашите атакуващи хеликоптери Ка-52 сполучливо бият с ракетите " Вихър ".

Много преди появяването на тези танкове на бойното поле нашите командири учеха своите подчинени да удрят по слабите места:

- Лявата страна начело е най-желаната цел на " тялото " за противотанковите оръжия и системи.

- Можете също да се прицелите в много огромната " маска " на оръдието (танкът най-вероятно ще остане в придвижване, само че оръдието му също най-вероятно ще спре да стреля).

- Огромният мерник на стрелеца също е уязвим.

- И резервоарите за гориво обкръжават танкистите от челото до кърмата (което прави подпалването му доста вероятно).

Но не би трябвало да има празно „ ураджийство “. " Леопард " е ужасно оръжие. Вярно е, че като се има поради качеството на образование на украинските екипажи и неговата лична накърнимост, доставката на тези бронирани машини в Украйна надали ще промени коренно обстановката на бойното поле.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР