Руски военни самолети са били прехванати от американски и нидерландски

...
Руски военни самолети са били прехванати от американски и нидерландски
Коментари Харесай

Руски военни самолети са били прехванати край Аляска и близо до Полша

Руски военни самолети са били прехванати от американски и нидерландски изтребители покрай Аляска и край Полша, оповестиха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

В понеделник два американски изтребителя прехванаха четири съветски военни самолета покрай Аляска, съобщиха в официално съобщение от Северноамериканското командване за аерокосмическа защита (НОРАД), като прецизираха, че прехващането е било " рутинно ".

Руските самолети са били тежки бомбардировачи Ту-95 и изтребители Су-35. Те " останаха в интернационалното въздушно пространство и не навлязоха в суверенното въздушно пространство на Съединени американски щати или Канада ", показва НОРАД.

В официалното съобщение се отбелязва, че сходна съветска интензивност се следи " постоянно и не е считана за опасност, нито за провокативна активност ".

За сметка на това американски бойни самолети получиха този месец рядка опция да изпълнят действителни военни интервенции. Те смъкнаха край източното крайбрежие на Съединени американски щати китайски балон, избран като шпионски, и трима неидентифицирани летящи обекта, показва Агенция Франс Прес.

Същевременно от Министерството на защитата на Нидерландия разпространиха известие, че 2  нидерландски изтребителя Ф-35 са прехванали три съветски военни самолета във групировка покрай Полша и са ги съпроводили, до момента в който са се отдалечили от източноевропейската страна от НАТО.

В изказването, оповестено късно нощес, се показва, че " неидентифицираните към оня миг самолети са доближили полския регион на отговорност на НАТО откъм Калининград ". Руският балтийски ексклав се намира сред Полша и Литва - две страни, които членуват както в Северноатлантическия алианс, по този начин и в Европейския съюз.

Впоследствие било открито, че става въпрос за разследващ аероплан Ил-20М и два изтребителя Су-27. Два нидерландски Ф-35 ескортирали от отдалеченост трите съветски военни самолета и по-късно предали задачата на сътрудници от НАТО.

От министерството на защитата на Русия към този момент не са дали отговор на питане на Ройтерс за коментар.

Осем нидерландски изтребителя Ф-35 са ситуирани в Полша през този и идващия месец.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР