Руски военни са навлезли в зоната на Чернобил от Беларус.

...
Руски военни са навлезли в зоната на Чернобил от Беларус.
Коментари Харесай

ШОК И УЖАС: Заради руския обстрел: Може ли Чернобил да гръмне пак?

Руски военни са навлезли в зоната на Чернобил от Беларус. Ако артилерийските удари унищожат хранилището за нуклеарни боклуци, радиоактивният прахуляк може да покрие териториите на Украйна, Беларус и страните от Европейски Съюз. Шокиращата вест заяви съветникът на украинския министър на вътрешните работи Антон Геращенко.

По думите му окупационни войски са влезнали от територията на Беларус, която е в съюз с Москва, в зоната на Чернобилската атомна електроцентрала.

„ Националната войска, която охраняват хранилището за рискови радиоактивни боклуци, оказва упорита опозиция “, се споделя в изказването му.

Сражения се водят покрай депото за предпазване на нуклеарни боклуци на атомната централа в Чернобил, където съветските сили са проникнали от Беларус. В Чернобил през 1986 година стана огромна нуклеарна злополука, напомнят организацията.

Малко по-късно украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че украинските военни жертват живота си, с цел да избегнат повтаряне на нуклеарната злополука отпреди повече от 30 години. " Руските окупационни сили се пробват да завземат АЕЦ " Чернобил ". Нашите бранители жертват живот си, с цел да се избегне повтаряне на нещастието от 1986 година ", акцентира той.

ТЕМА преди 18 минути 231 преди 20 минути 2073 преди 23 минути 880
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР