Руски военни кораби са прекосили протока Баб-ел-Мандеб и са навлезли

...
Руски военни кораби са прекосили протока Баб-ел-Мандеб и са навлезли
Коментари Харесай

Русия изпрати военни кораби в Червено море, но не казва защо

Руски военни кораби са прекосили протока Баб-ел-Мандеб и са навлезли в Червено море, оповестяват " Блумбърг " и ТАСС.

Този морски район е обиден от нападенията на хусите и е цялостен с други военни кораби.

По информация на Тихоокеанския флот на Русия измежду корабите са ракетният крайцер " Варяг " и фрегатата " Маршал Шапошников " . Те извършват " сложени задания в границите на далечната морска акция ". Крайната дестинация на корабите не става ясна, нито повода Москва да изпрати кораби в региона.

От месеци против плавателни съдове в Червено море като възмездие за военните дейности на Израел в Газа.

Атаките прекъснаха международното мореплаване от ноември насам и към по-дългия и скъпоструващ маршрут, заобикалящ Южна Африка.

По-рано този месец че техните кораби могат да плават през Червено море и Аденския залив, без да бъдат атакувани. В подмяна двете страни могат да обезпечат политическа поддръжка на хусите в органи като Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, разкриха няколко души, осведомени с въпроса.
 Хусите настояват, че са атакували шест кораба през последните 72 часа
Хусите настояват, че са атакували шест кораба през последните 72 часа

Групировката също е атакувала два американски разрушителя в Червено море

Подкрепяната от Иран формация нападна редица търговски и военни кораби в южната част на Червено море и в Аденския залив от средата на ноември.

Хусите настояват, че офанзивите им са ориентирани към кораби, свързани с Израел, Съединени американски щати и Англия. Въпреки това се случиха и неточности. В края на януари ракети избухнаха покрай транспортен съд, пренасящ съветски нефт край Йемен. Това се случи единствено дни, откакто представител на хусите съобщи пред съветски вестник, че съветските и китайските търговски кораби не би трябвало да се опасяват от офанзиви.

Хусите изстреляха, благосъстоятелност на Китай, което е знак за продължаващите опасности за корабоплаването в моретата край Йемен макар съглашението.

По-рано този месец взаимни военноморски учения в Индийския океан. Както " Варяг ", по този начин и " Маршал Шапошников " участваха в маневрите, за които Москва твърди, че имат за цел да оттренират " сигурност в морските стопански действия ", в това число освобождение на кораби, отвлечени от пирати.
 Bloomberg: Русия и Китай се разбрали с йеменските хуси за своите кораби
Bloomberg: Русия и Китай се разбрали с йеменските хуси за своите кораби

Проведени са били секрети договаряния в Оман
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР