Руски военен самолет Ил-20 е изчезнал над Средиземно море. Връзката

...
Руски военен самолет Ил-20 е изчезнал над Средиземно море. Връзката
Коментари Харесай

Руски военен самолет изчезна в Сирия часове след ключово споразумение между Русия и Турция

Руски боен аероплан Ил-20 е липсващ над Средиземно море. Връзката се екипажа е изгубена на 35 километра от крайбрежието на Сирия. Инцидентът се е случил на 17 септември, когато самолетът се завръща на съветската военна база " Хмеймим ", написа " Российска газета ", представена от Агенция " Фокус ".
Съгласно информация в английския вестник на самолета е имало 14 съветски бойци. В момента летателният уред се търси интензивно от съветски военни.
Самолетът Ил-20 е липсващ от радарите в 23:00 часа локално време (съвпада с българското) по време на офанзивите на четири изтребителя F-16 на Военновъздушни сили на Израел по обектите в сирийската провинция Латакия. Това се оповестява от Министерството на защитата на Русия. Според министерството в същото време съветските радиолокационни средства за надзор на въздушното пространство са записали пускове на ракети от френската фрегата " Аурерн ", която се е намирала в този регион. А сирийската държавна осведомителна организация САНА също оповестява за офанзивата в Латакия, само че с уточнението, че не е ясно кой в последна сметка стои зад нея - дали единствено израелски самолети или и френската фрегата.
Друга версия показва Съединени американски щати. Според Пентагона сирийската Противовъздушна отбрана е свалила съветския аероплан простъпка. Сирийците стреляли поради опит да прихванат израелски ракети.
Атаката в Латакия идва единствено ден, откакто Русия и Турция реализираха единодушие в сирийската провинция Идлиб да бъде открита демилитализирана зона. Тя ще е необятна сред 9 и 12 благи и ще бъде открита преди 15 октомври тази година. Решението беше утвърдено от формалния представител на Сирийската комисия по договарянията Яхия ал Ариди.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР