Руски военен съд в Москва осъди на 22 години затвор

...
Руски военен съд в Москва осъди на 22 години затвор
Коментари Харесай

Военен съд в Москва осъди на 22 години затвор мъж, взривил железопътна линия по заповед от Украйна

Руски боен съд в Москва осъди на 22 години затвор мъж с двойно съветско и украинско поданство, по тази причина че предишното лято е взривил железопътна линия в Брянска област в Русия по разпореждане на украинските служби, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

В известието се споделя, че 40-годишният Сергей Белавин, който е направил признания, е наказан по обвинявания в тероризъм и други закононарушения.

Според съветската прокуратура Белавин, който упрекват, че е работил за украинското военно разузнаване, е влезнал в Русия предишното лято и е сложил взривно устройство на железопътен сектор наоколо до границата на Русия с Украйна и Беларус. Той е взривил устройството на 9 юли предходната година, вследствие на което са били нанесени вреди на преминаващ товарен трен и на релсите под него, съгласно проверяващите. Никой не е потърпевш, само че придвижването по железопътната линия е било прекратено в продължение на 10 часа.

Украйна не е реагирала още на присъдата. Киев рядко разяснява набези в Русия, само че не крие желанието си да повреди или унищожи инфраструктура, употребена от съветските военни, отбелязва Ройтерс.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР