Руски военен разузнавателен самолет A-50 е поразен при два взрива

...
Руски военен разузнавателен самолет A-50 е поразен при два взрива
Коментари Харесай

Руски разузнавателен самолет е поразен с дронове в Беларус

Руски боен разследващ аероплан A-50 е изумен при два гърмежа при престоя си на летището " Мачулищи " край столицата на Беларус Минск.

Според беларуския опозиционер Александър Азаров, ударите са нанесени от два дрона, ръководени от жители на Беларус, които се бунтуват против режима на Александър Лукашенко и съветската военна инвазия в Украйна.

Самолетът е нападнат по въздух, като са развалени предната и централната му елементи, авиониката и радиолокационната антена.

Разузнавателният А-50 е дошъл в Беларус на 3 януари 2023 година и от този момент до момента е извършил 12 полета.

Руските Военновъздушни сили разполагат единствено с девет сходни самолета, от които шест са осъвременени. Беларуски медии правят оценка цената на А-50 на 330 млн. $.

Двамата хипотетични причинители на нападението са " в сигурност отвън рамките на Беларус ", споделя още Александър Азаров.

" Всички напуснаха - в този момент дано гонят вятъра в полето ", разяснява той, до момента в който службите на Лукашенко водят следствие по случая.

От съветското Министерство на защитата нито удостоверяват, нито отхвърлят саботажа. Беларуското министерство декларира пред публицисти, че " не се е случило нищо съществено ".

Руските военни репортери Юрий Котьонок и Семьон Пегов обаче също удостоверяват, че летището в Мачулищи е атакувано, като задачата е била заличаването на съветския А-50, само че не дават информация за положението на самолета.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР