Руски военен кораб рано в петък два пъти навлезе в

...
Руски военен кораб рано в петък два пъти навлезе в
Коментари Харесай

Руски военен кораб навлезе в териториалните води на Дания в Балтийско море

Руски боен транспортен съд рано в петък два пъти навлезе в датските териториални води на север от остров Борнхолм в Балтийско море , където се организираше фестивал на демокрацията, на който участваха висши депутати и предприемачи, оповестява организация Ройтерс. Това оповестиха датските въоръжени сили.

Дания назова действието неприемлива провокация .

Руският боен транспортен съд влезе в датски води без позволение в 00:30 GMT в петък и още веднъж няколко часа по-късно, се споделя в изказване на въоръжените сили. Военният транспортен съд напусна, откакто датският флот откри радиоконтакт, се споделя в изказването.

" Дълбоко безотговорна, груба и изцяло неприемлива съветска провокация в средата на #fmdk ", написа датският външен министър Йепе Кофод в Туитър, базирайки се на Фестивала на демокрацията в Дания.

На годишния фестивал участват висши държавни чиновници, в това число Кофод и министър-председателят Мете Фредериксен.

" Методите за тормоз не работят против Дания ", сподели Кофод. Той добави, че съветският дипломат и бил привикан.

Въпреки това не е имало непосредствена опасност против фестивала или Борнхолм, сподели датският министър на защитата Мортен Бодсков пред локалните медии, базирайки се на въоръжените сили.

" Трябва да приемем, че Балтийско море се трансформира в зона с високо напрежение ", сподели Бодсков и добави, че това не е първият път, когато Русия нарушава датска територия.

Руското посолство в Копенхаген не направи коментар за случая.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР