Руски военен кораб откри в неделя предупредителен огън по плаващ

...
Руски военен кораб откри в неделя предупредителен огън по плаващ
Коментари Харесай

Руски патрулен кораб е стрелял предупредително по товарен кораб в Черно море, плаващ за Украйна

Руски боен транспортен съд откри в неделя сигнален огън по плаващ под флага на Палау сухотоварен транспортен съд в югозападната част на Черно море, напът за Украйна, заяви съветското министерство на защитата, представено от Ройтерс.

Русия сподели, че нейният патрулен транспортен съд " Василий Биков " е стрелял с автоматизирано оръжие по кораба " Шукру Окан ", откакто капитанът не е дал отговор на настояването да спре за инспекция.

" Шукру Окан " е плавал към украинското пристанище Измаил, оповестиха от министерството на защитата.

" За наложително прекъсване на плавателния съд е открит сигнален огън от автоматизирано оръжие ", се споделя в изказване на съветското министерство на защитата.

Руските военни се качили на борда на кораба благодарение на хеликоптер Ка-29.

" След като инспекционната група завърши работата си на борда, " Шукру Окан " продължи пътя си към пристанището Измаил ", обявиха от министерството на защитата.

Базите данни за мореплаване разказват " Шукру окан " като плаващ под флага на Палау транспортен съд с тонаж 2155 тона, чието пристанище на домуване е Истанбул.

В информацията не се загатва товара на кораба, както и дали има потърпевши на борда му. Сега корабът плава около бългхарското крайбрежие южно от Бургас, само че не е ясно къде тъкмо е бил спрян по пътя му от Босфора към Украйна.

След решението на Москва да се отдръпна от зърнената договорка, съветското министерство на защитата разгласи, че всички кораби, които плават в Черно море до украинските пристанища, ще се смятат за евентуални превозвачи на военни товари. " Държавите, под флага на които плават такива кораби ", ще се смятат за забъркани в " украинския спор " на страната на Киев, споделиха от ведомството.

Министерството на защитата на Украйна на собствен ред съобщи, че също по този начин ще прегледа всички кораби, пътуващи в Черно море до съветски пристанища и пристанища в окупираните от Русия украински територии, пренасящи военни товари " с всички свързани опасности ".
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР