Руски военен хеликоптер е преминал за кратко през въздушното пространство

...
Руски военен хеликоптер е преминал за кратко през въздушното пространство
Коментари Харесай

Руски военен хеликоптер наруши за кратко въздушното пространство на НАТО

Руски боен хеликоптер е минал за малко през въздушното пространство на Естония предходната седмица. Това заяви военното министерство на страната, съгласно което Русия се пробва да сплаши военния блок и съседите си.

Руски хеликоптер Ми-8 е влезнал в региона на Койдула без позволение в продължение на две минути. Министерството показва, че това е единствено едно от редицата въздушни нахлувания от Русия, които са се случвали в последните седмици.

Висшият държавен чиновник на министерството Кусти Салм сподели, че Русия " симулира ракетни офанзиви против Естония " и счита, че опасността за страната е най-висока досега.

Естония е държава-членка както на Европейския съюз, по този начин и на НАТО. Нахлуването във въздушното пространство на Алианса идва дни преди огромната среща на върха на НАТО в Мадрид, която би трябвало да се организира на 29 юни. Очаква се членовете на военния блок да обсъдят по какъв начин да засилят отговора против съветската инвазия в Украйна.

Руският президент Владимир Путин от дълго време твърди, че разширението на НАТО съставлява опасност за съветската национална опасност. Това е и едно от оправданията за почналата тази година инвазия в Украйна.

През май друга съседка на Русия - Финландия, сподели, че съветски хеликоптер Ми-17 е влезнал във въздушното ѝ пространство въпреки финландските управляващи да не сметнаха това за сериозна провокация.

Руски закани бяха отправени и към Литва, която по-рано тази седмица отхвърли да пропусне съветската стомана и желязна руда през нейната територия до съветския град Калининград. Сегретарят на Съвета за сигурност на Русия Николай Патрушев отвърна, че решението за блокиране на стоките " ще има съществено негативно влияние върху популацията на Литва ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР