Руски учени са успели да разшифроват пълния геном на COVID-19.

...
Руски учени са успели да разшифроват пълния геном на COVID-19.
Коментари Харесай

Руски учени "разшифроваха" пълния геном на COVID-19

Руски учени са съумели да " разшифроват " цялостния геном на COVID-19. Това съобщи съветският министър на опазването на здравето, представен от ТАСС.

Успехът е реализиран от учени на " Научноизследователския институт (НИИ) за грип А. А. Смородинцев " към министерството на опазването на здравето.

" Специалисти от " НИИ за грип А. А. Смородинцев " са съумели да секвенират първия цялостен ген на ковид SARS-CoV- от проби на пациент с COVID-19 ", се споделя в известието.

На уеб страницата на съветското здравно министерство е оповестено мнението на шефа на института - Дмитрий Льознов.

" Оперативно-генетичният разбор на вируса SARS-CoV-2 е от решаващо значение за разбирането на еволюцията на новия ковид и неговата динамичност ", оповестява той. " Този ковид е нов за нас, тъй че е сериозно значимо да можем да определим пътя на неговото разпространяване и нахлуване в страната ни, неговите промени. Тази информация ще помогне при създаването на ваксини и антивирусни медикаменти за лекуване на ковид ".

Министерството на здравеопазването означи също, че откритието е изпратено в интернационална база данни, употребена от Световната здравна организация и водещи международни проучвателен групи за наблюдаване на световната еволюция на новия ковид.

Днес в страната бе записана и първата жертва на подлия вирус.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР