Руски учен на име Леонид Ринк твърди, че е участвал

...
Руски учен на име Леонид Ринк твърди, че е участвал
Коментари Харесай

Руски учен: Скрипал е жив – или не е използван „Новичок“, или е приготвен небрежно

Руски академик на име Леонид Ринк твърди, че е взел участие в програмата за създаване на химическите сътрудници " Новичок " , за които се споделя, че са употребявани за отравянето на Сергей Скрипал и щерка му Юлия във Англия, съобщи Франс прес.  

Разказът на Леонид Ринк пред организация " РИА Новости " както наподобява опонира на позицията на Москва, съгласно която такава стратегия не съществува. " Новичок " не е субстанция, а е цяла система от химически оръжия " , изяснява Леонид Ринк пред " РИА Новости ", представяща го като един от основателите на програмата за създаване на " Новичок ".

" Те са към момента живи. Това значи, че или въобще не е била употребена системата " Новичок ", или че неговото подготвяне е било повърхностно " , споделя Ринк, говорейки за Скрипал и щерка му.

Съществуването на програмата за " Новичок " бе разкрита от съветския химик, който през днешния ден живее в Съединени американски щати Вил Мирзаянов, съгласно който става въпрос за химически сътрудници със застрашителен резултат , създадени през 80-те години на руски учени.

След обвиняванията на Лондон, че " Новичок " е употребен за отравянето на Скрипал и щерка му, Москва отхвърли съществуването на каквато и да е стратегия за създаване на химически оръжия " Новичок " нито по времето на Съюз на съветските социалистически републики, нито по-късно в Русия.

" Голям брой експерти разработваха " Новичок " в Москва и в Шихани - техници, токсиколози, биохимици. Постигнахме доста добър резултат ", споделя Леонид Ринк.

Според него по време на руския интервал системата от химически оръжия е била наречена " Новичок-5 ". " Това име в никакъв случай не беше употребявано , без към него да се прибавя цифрата ", прецизира Ринк.

Той обаче твърди, че не има вяра Русия да стои зад отравянето на Скрипал , тъй като Русия знае, че самото потребление на " Новичок " би разрешило това да се наблюдава до нея.  

" Да се стреля по човек, който не съставлява интерес, с оръжие от подобен диаметър и все пак да не успееш да го уцелиш, това е върхът на нелепостта ", счита Леонид Ринк.

Според него технологията за " Новичок " е налична за " която и да е развита страна " или огромна фармацевтична компания. " Разработването на такова оръжие не съставлява никакъв проблем " , добавя той.

По мотив на това изявление, оповестено от държавна организация, съветското министерството на външните работи сподели през днешния ден пред Франс прес: " Не е имало никаква изследователска стратегия и стратегия за създаване под името " Новичок ".

Вижте още по тематиката:







Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР