Руски учен е арестуван в рамките на разследване по подозрения,

...
Руски учен е арестуван в рамките на разследване по подозрения,
Коментари Харесай

Арестуваха руснак, разкривал тайни за хиперзвуковите ракети

Руски академик е задържан в границите на следствие по съмнения, че чиновници на галактически проучвателен център за предавали информация на Запад за оръжейната стратегия на страната, най-много за новите хиперзвукови оръжия.

Руската галактическа организация „ Роскосмос “ удостовери, че 74-годишният Виктор Кудрявцев от Централния проучвателен институт за машиностроене край Москва е арестуван, съобщи БНР. Отличаваният с награди Кудрявцев твърди, че не е отговорен за измяна, споделил синът му. „ Роскосмос “ отхвърли изказванията, че е арестуван втори чиновник на института.

Миналата седмица чиновници на Федералната работа да сигурност (ФСС) нахлуха в института на основата на съмнения, че западни служби са получили информация за секретни хиперзвукови разработки на съветската промишленост. Източници декларирали пред „ Комерсант “, че следствието е за държавна измяна, като към 10 души били подозирани за съдействие със западни служби.

По-късно „ Роскосмос “ удостовери, че има такова следствие, като то се концентрира върху събития през 2013 година. Разследването за шпионаж се води, откакто през март президентът Владимир Путин се похвали в послание към нацията с разработки на нови „ неотразими “ оръжия, в това число хиперзвукови ракети.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР