Руски товарен кораб на път от сирийския град Тартус е

...
Руски товарен кораб на път от сирийския град Тартус е
Коментари Харесай

Тежко натоварен руски кораб със съмнителен товар премина Босфора

Руски товарен транспортен съд на път от сирийския град Тартус е минал през Босфора и се е насочил към съветското черноморско пристанище Новоросийск , оповестява Naval News. Турция затвори за Русия водния път сред Средиземно и Черно море за съветски военни кораби, само че това не важи за спомагателните и комерсиалните кораби, оповестява Руската работа на Би Би Си.

Корабът се споделя " Спарта-IV " и както се показва, той бързо и безшумно е минал през Босфора по мрачно. Очаква той се да разтовари товара си в Новоросийск, база на съветския флот, която интензивно взе участие в нахлуването в Украйна.

" Спарта IV " е транспортен съд на съветската компания " Семеен кодекс ЮГ ", която е включена в санкционния лист на Съединени американски щати. Самият транспортен съд също е под наказания.

Съобщава се, че корабът е доставил филантропична помощ в сирийския град Тартус след земетресението при започване на февруари. След това корабът с товар е изпратен назад в Русия. Отбелязва се, че когато " Спарта IV " мина през Босфора, той имаше прегазване от 6,2 метра, което значи огромно натоварване. В източната част на Средиземно море корабът бе съпроводен от съветската корвета " Стерегушчий ".

Трябва да се означи, че в Тартус има огромна съветска военноморска база, както и че в Сирия има доста съветски войски и въоръжение.
 Лондон: Руският флот в Новоросийск се пази от украинска опасност
Лондон: Руският флот в Новоросийск се пази от украинска опасност

Малко евентуално е да се готви амбициозна десантна операция
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР