Руски танкери са доставили гориво на Северна Корея поне три

...
Руски танкери са доставили гориво на Северна Корея поне три
Коментари Харесай

Руски танкери са доставяли горива на Северна Корея, въпреки санкциите, твърдят източници от службите за сигурност

Руски танкери са доставили гориво на Северна Корея най-малко три пъти през последните месеци посредством прекачване на товари в морето, обявиха западноевропейски източници от региона на сигурността, представени от " Ройтерс " и Българска телеграфна агенция. Продажбите на нефт или петролни артикули от Русия, която е вторият по величина петролен експортьор в света и има право на несъгласие в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, нарушават глобите на Организация на обединените нации, обявиха източниците.

Прехвърлянията през октомври и ноември демонстрират, че контрабандата от Русия за Северна Корея се развива към зареждане на товари в морето, откакто Ройтерс заяви пред септември, че севернокорейски кораби плават непосредствено от Русия за КНДР. " Руски плавателни съдове са направили в няколко случая тази година прехвърляния на нефтопродукти на севернокорейски плавателни съдове в нарушаване на глобите ", сподели един от източниците, поискали анонимност.

Друг източник, който удостовери съществуването на търговия на гориво от транспортен съд на транспортен съд сред Русия и Северна Корея, съобщи, че няма доказателства съветската страна да е забъркана в осъществените в последно време прехвърляния. " Няма доказателства това да е подкрепяно от съветската страна, само че тези съветски плавателни съдове обезпечават жизненоважни доставки на севернокорейците ", споделя той.

Източниците се базират на военноморска разследваща информация и сателитни данни. " Плавателните съдове реализират контрабанда на съветско гориво от съветските далекоизточни пристанища за Северна Корея ", показва един от източниците.

Северна Корея разчита на вносно гориво, с цел да поддържа своята изпитваща усложнения стопанска система. Пхенян също по този начин има потребност от нефт за своите ракетни и нуклеарни стратегии, които съгласно Съединени американски щати заплашват мира в Азия.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Спорът Съединени американски щати - Северна Корея (26)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР