Руски танкери са доставили гориво на Северна Корея поне три

...
Руски танкери са доставили гориво на Северна Корея поне три
Коментари Харесай

Руски танкери доставят гориво на КНДР чрез прехвърляния в морето

Руски танкери са доставили гориво на Северна Корея най-малко три пъти през последните месеци посредством прекачване на товари в морето , обявиха западноевропейски източници от региона на сигурността, базирайки се на военноморска разследваща информация и сателитни данни.

Това е нарушаване на глобите на Организация на обединените нации , подчертаха те.

Прехвърлянията са осъществени през октомври и ноември. През септември Ройтерс заяви, че севернокорейски кораби плават непосредствено от Русия за КНДР .

„ Плавателните съдове реализират контрабанда на съветско гориво от съветските далекоизточни пристанища за Северна Корея “, сподели един от източниците, поискали анонимност.

Друг от тях обаче уточни, че няма доказателства съветската страна да е забъркана в осъществените в последно време прехвърляния . „ Няма доказателства това да е подкрепяно от съветската страна, само че тези съветски плавателни съдове обезпечават жизненоважни доставки на севернокорейците “, сподели той.

Северна Корея разчита на вносно гориво, с цел да поддържа своята изпитваща усложнения стопанска система. Пхенян също по този начин има потребност от нефт за своите ракетни и нуклеарни стратегии, които съгласно Съединени американски щати заплашват мира в Азия.

Русия е вторият по величина петролен експортьор в света и има право на несъгласие в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР