Руски стратези са опитвали целенасочено да подкрепят депутат в Бундестага

...
Руски стратези са опитвали целенасочено да подкрепят депутат в Бундестага
Коментари Харесай

Разследване разкри руско влияние в германския Бундестаг

Руски стратези са опитвали целеустремено да поддържат народен представител в Бундестага от " Алтернатива на Германия ", с цел да упражнят въздействие върху политиката на Федералната република. Това демонстрира следствие на английски, немски и италиански медии за връзки сред европейски политически сили с Кремъл. В Берлин от дълго време се подозират тесни контакти сред Москва и " Алтернатива за Германия ", само че до момента липсваха доказателства.

Вижте повече детайлности от Мария Стоянова.


Маркус Фронмайер, 28-годишният народен представител в Бундестага, е попаднал в радара на съветски държавни представители по време последната изборна акция във Федералната република. Това потвърждава имейл, открит от европейските проверяващи публицисти, измежду които и немските редакции на публичната телевизия ZDF и " Шпигел ".

В текста се твърди, че Маркус Фронмайер е под безспорен съветски надзор и че с негово подпомагане може да бъде основана неправителствена организация, посредством която да се прокарва проруска логичност и причини.
Авторът на имейла е депутът в Държавната дума на Русия Пьотър Премияк, който удостоверява, че електронното писмо е от него.

Депутатът от " Алтернатива за Германия " обаче дефинира разкритието като " полуда " и акцентира, че се е явил на изборите, с цел да отстоява немските ползи. Честите му пътувания до Москва и проруските му тези са от дълго време прочут факт.

Политически Берлин е алармиран. Въз основа на следствието социалдемократите в Германия намират удостоверение на съмнението, че " Алтернатива за Германия " е " васал на трета мощ и не отстоява немските ползи ".

В редиците на консерваторите резултатът от следствието се приема като знак за паника преди евровота.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР