Руски сили се опитват да проникнат по-навътре в източната част

...
Руски сили се опитват да проникнат по-навътре в източната част
Коментари Харесай

Зеленски: Руски сили се опитват да проникнат по-навътре в източната част на Украйна

Руски сили се пробват да обхванат по-навътре в източната част на Украйна, само че украинската войска ги задържа, съобщи през днешния ден украинският президент Володимир Зеленски във вечерното си видеообръщение към нацията, представено от Асошиейтед прес.

Украйна е наясно, че Русия събира подкрепления за нова атака. Руските сили имат предимство в бройка и техника, добави президентът.

" Нямаме избор - взема решение се ориста на нашата земя и нашия народ ", акцентира Зеленски. " Знаем защо се бием. И ще създадем

всичко, с цел да спечелим ".

Той добави, че е обсъждал със западни водачи нови наказания против Русия. " След това, което светът видя в Буча, глобите против Русия би трябвало да бъдат съотносими с тежестта на военните закононарушения, осъществени от окупаторите ", акцентира Зеленски.

Европейската комисия е предложила възбрана на вноса на въглища от Русия. Това биха били първите наложени поради войната европейски наказания против съветската енергийна промишленост, отбелязва АП. Вносът на въглища възлиза на 4 милиарда евро годишна.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски упрекна Организация на обединените нации, че не извършва функционалностите си, откакто се обърна с тирада към Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, в която очерта лист на хипотетичните съветски зверства, в това число в украинския град Буча.

„ Съветът за сигурност на Организация на обединените нации съществува, само че няма сигурност в света, за никого. Това значи, че Организацията на обединените народи сега не е в положение да извършва функционалностите, за които е основана. Има единствено една страна, която е отговорна за това - Русия, която дискредитира Организация на обединените нации и всички други интернационалните институции, в които взе участие. Всъщност, не тъкмо взе участие, а се пробва да блокира всичко градивно и да употребява световната архитектура, с цел да популяризира неистини и да оправдава злото, което прави. “

Украинската вицепремиерка Ирина Верешчук съобщи по-рано през днешния ден, че съветски войски са разрешили на 1496 мирни жители да се изтеглят от обсадения град Мариупол, само че са попречили на ескорт от рейсове за евакуация да влязат в града.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР