Руски сили са взривили мост, свързващ украинския град Северодонецк с

...
Руски сили са взривили мост, свързващ украинския град Северодонецк с
Коментари Харесай

Русия е унищожила мост мост през река Северски Донецк


Руски сили са взривили мост, свързващ украинския град Северодонецк с града от другата страна на реката, с което са прекъснали един от вероятните пътища за евакуация на цивилни, съобщи Ройтерс, базирайки се на информация от чиновници на локалната власт.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 5955
Северодонецк стана епицентър на борбата за надзор над Донбаския район в Украйна, отбелязва организацията. Части от града бяха разрушени в едни от най-кръвопролитните боеве, откогато Кремъл стартира нашествието на 24 февруари.

" Ключовата тактическа цел на окупаторите не се е трансформирала: те оказват напън в Северодонецк, там не престават тежки боеве - безусловно за всеки метър ", сподели президентът на Украйна Володимир Зеленски в своето вечерно видеообръщение и добави, че съветските въоръжени сили се пробват да разположат в Донбас сили от запаса си, съобщи Българска телеграфна агенция.

Областният шеф на Луганск Сергий Гайдай сподели през вчерашния ден, че украински и съветски сили към момента водят борби по улиците на града. Руските сили са завладяли по-голямата част от града, само че украински сили са запазили контрола върху индустриална зона и химическия цех " Азот ", където са се приютили стотици цивилни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР