Руски шпионин в украинския парламент е получавал до 4000 долара

...
Руски шпионин в украинския парламент е получавал до 4000 долара
Коментари Харесай

Руски шпионин в украинския парламент. Колко ли такива има в българския?

Руски разузнавач в украинския парламент е получавал до 4000 $ от Москва. Интересна вест, нали? Колко ли такива има в българския парламент? Този е бил помощник на законодател. А у нас, наподобява, са измежду самите законодатели. Просто тук е по-евтино и предлагането е огромно, по тази причина и стоката евентуално е по-луксозна – не асистенти, ами напряко депутати? 

Мислите ли, че най-малко един (ПОНЕ един) народен представител от Народното събрание не е дал сведения на руснаците какво се е говорило на закритото съвещание, което беше свикано във връзка изгонените съветски шпиони? 

Тарикатлъкът е заложен на огромна част от прослойката, измежду която точно виреят тези, склонни да се занимават с политика. Казват, че политиката е мръсна работа, споделят, че привличала единствено социопати и жадни за власт нарциси, подготвени да „ играят играта “, да вършат взаимни отстъпки и да си цапат името. 

И все пак, има едно равнище, което не на всички места се минава, да не кажа, че съвсем на никое място в действителност не се минава. Става дума за количествено равнище. Концентрацията на съветски сътрудници и елементарни използвачи е прекомерно огромна тук. И тъй като всеки втори наподобява подготвен да се продаде, при такова мощно (само)предлагане, е обикновено да се стигне до пробив в сигурността на доста високо равнище. Заговори се, след отчета на службите по отношение на съветските шпиони, че в най-висшите етажи на властта са се впили сътрудници. Дори се заприказва за съответна доста високопоставена фигура в ръководството на страната. Имена не се показват, само че мнозина към този момент си направиха заключението и стигнаха до извода, че става дума за някого, прочут като зелен чорап или Мунчо. Но това „ откриване “ не е същинско откриване, нали? Не единствено че го подозирахме до момента, само че и държанието му в последните седмици – тази внезапна промяна в подкрепите – го издаде. Не са доста положителни в прикритието си родните Чапаевци. Никак дори. 

И по тази причина малко ме е гняв – че ни „ работят “ обикновени същества. Да бяха най-малко някои хитри и интелигентни, образовани хора, вложили труд и време в самоусъвършенстването си, да си кажеш: е, доста по-умни са, не можем да им противостоим. А те… с интелекта и харизмата на разлепен тапет.  

От другата страна имаме „ чиновници “ на проведената корупция и безвремие. Не желая да ги назовавам „ мафия “, тъй като е обидно за мафията. Те са „ назначени “ мафиоти, в никакъв случай не положили изпитание, нито рискували нещо в тоя живот. Просто са намерили връзки и са дали обещание да са послушни или пък (много по-вероятно!) родителите им са били дейни борци. Италианската мафия е основана от хора, които са водели някакви борби, продължена е от такива като тях, хора, които са залагали на карта живота си, стреляли са се, умирали са, рискували са. Тези, българските „ мафиоти “, са назначени от държавни структури – на Държавна сигурност – да бъдат държавна „ мафия “, защитавани от органите, бутани нагоре от банките, закриляни от политиците. Никакво противодействие, никакви грижи, никакъв риск. Назначени. 

Първата и втората група дънни „ риби “, тлъсти и нахранени с отпадъци, са с общ генезис и той елементарно може да се наблюдава до миризливите коридори на Кремъл. България от най-малко 200 години съставлява необикновен интерес за съветската имперска политика и не, в никакъв случай не е бил ползата на „ приятелски “ народ към „ приятелски “ народ, а по-скоро като интереса на Чикатило към децата. 

Никой не би хвърлял толкоз доста старания да откри и поддържа въздействието си в страна, която (както точно те се пробват да ни внушат) е по този начин дребна и неугледна, слаба и безинтересна.

Съжалявам, само че никой не „ смъква “ грозните и бедните. Значи не сме нито едното. 

България не е бедна страна, а е крадена страна. И макар десетилетията, към този момент съвсем век, на червен обир, тя към момента си стои крепко на краката и приходите на популацията постепенно, само че непрекъснато се усъвършенстват. Инфраструктурата – също. Европейските фондове и вложения, въпреки и постепенно, ни оказват помощ да бъдем естествена страна. Представете си какво би било, в случай че тези не се месеха непрекъснато в ръководството, в изборите на компании за градеж на значими инфраструктурни обекти, в доставките на гориво, в назначението на управнически фрагменти, най-после, само че не на последно място: в случай че не се месеха – посредством медии, посредством подправени учебници и посредством подправени „ престижи “ – в образованието и настройките на хората. 

Сега, когато въздействието на Кремъл е леко понамаляло, имаме действителния късмет да забележим до каква степен платената обич на съветските пропагандатори може да бъде продължена – по инерция – от елементарните потребни идиоти, гратис. Защото е ясно, че тези с четирите хиляди на месец няма да се трудят гратис, а хората с парите бяха изпратени по живо по крепко от посолството.

Или с други думи: в този момент ще разберем до каква степен заболяването е засегнала тъканта, до какъв брой дълбоко е влезнала и какъв брой елементарни хора са наранени. Колко здрава тъкан е изумена. 

Сега следва да разберем и до каква степен локалните хищнически структури са придобили автономия. Това е по-вероятно да има мощно продължение, тъй като премията тук е действителна – в случай че продължат, ще завоюват пари. Не е като при пропагандаторите, които не печелят нищо са себе си, в случай че им спрат „ заплатата “, имиджът на могучая не ги грее директно, в случай че няма хонорар. Но корупционните практики (внесени от агентурата) носят действителни приходи на причинителите. И е по-вероятно те – добре научили механизмите – да се опитат да ги продължат независимо. 

„ Празните столове, които виждате, са на изчезналите депутати от ГЕРБ, Има Такъв Народ и Движение за права и свободи. Липсата им провали съвещание на районната комисия в Народното събрание. На това съвещание трябваше да бъдат признати два основни законопроекта, които Демократична България предлага:

Първият стопира далаверите с инженеринга в строителството (навика на предните ръководещи да заобикалят публичните поръчки и да разпореждат осъществяване на дейностите на инженеринг, т.е. " колкото излезе " за действия, които изискват тръжна процедура). Тези пропуски в закона са причина за тежки корупционни практики и от време на време асфалтирането на една улица да е 20 млн., вместо 2 млн. лева

Вторият облекчава режима за слагане на слънчеви панели върху домовете - до момента процедурата бе толкоз тромава, че бюрократичната серпантина отхвърляше хората да понижат разноските си за електричество и топла вода. Нашето предложение е при слагане на слънчеви панели да се премине на осведомителен режим и да се даде независимост на жителите, без да зависят от енергото, общината или някой държавен служител.

Тези два законопроекта вадят очите на два вида субекти - едните са обичайните играчи с ползи в енергетиката, а другите строителните компании - корупционни касички, които с години източват бюджета. На това би трябвало да бъде комплициран край, а в петък от 11:00 часа привикваме изключителна комисия, с цел да проверим дали и този път сътрудниците от новата коалиция ще бойкотират съвещанието ѝ “.



Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР