Руски самолети са доближили въздушното пространство на България на два

...
Руски самолети са доближили въздушното пространство на България на два
Коментари Харесай

Мадрид: Руски самолети на два пъти са доближили въздушното пространство на България

Руски самолети са доближили въздушното пространство на България на два пъти през февруари и март. Това обявиха от Министерството на защитата на Испания, което разгласи за завършила тазгодишната си акция по Air policing в границите на НАТО.

Както е известно, при започване на тази година България беше една от страните, които одобриха испански изтребители, дружно с които нашите Военновъздушни сили охраняваха въздушното пространство на страната ни.

Освен на България, въздушните сили на Испания оказваха защита на небето също по този начин на Литва и Естония. От военното ведомство на иберийското кралство разясниха, че са били установени общо 38 случая, при които съветски самолети са доближили границите на тези три страни, които са част от така наречен Източен фланг на НАТО.

От испанските Военновъздушни сили признаха, че най-натоварено е било в Литва, където на 34 пъти е трябвало да пресрещат съветски самолети, наближили въздушното пространство на балтийската страна.

В България и Естония, въпреки това, е било най-спокойно, защото там испанските водачи е трябвало да реагират на два пъти за приближаващи съветски самолети.

Най-спокойно мина задачата ни в България, които нашите Военновъздушни сили посетиха за първи път, с цел да подкрепят с защитата на небето над Черно море. Там, сред февруари и март, испанските водачи осъществиха едвам два случая на пресрещане на самолети на Руската федерация, заяви военното министерство на Испания, представено от 20minutos.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР