Руски самолети са доближили на два пъти въздушното пространство на

...
Руски самолети са доближили на два пъти въздушното пространство на
Коментари Харесай

Air policing доклад: Руски самолети два пъти са доближили въздушното ни пространство

Руски самолети са доближили на два пъти въздушното пространство на България. Това е станало   през февруари и март, когато стартира съветската офанцива в Украйна. Това обявиха от Министерството на защитата на Испания, което разгласи за завършила тазгодишната си акция по Air policing в границите на НАТО.

Испанските изтребители от военновъздушните сили приключиха тазгодишната акция на Air policing с общо 38 интервенции „ Alpha Scramble “ за прихващане на съветски самолети от източната граница на НАТО, съгласно данни на Министерството на защитата на Испания.

По-спокойна беше българската задача, първата от военновъздушните сили у нас, съдействала за наблюдението на черноморското небе. Там сред февруари и март испанските „ изтребители “ направиха единствено две прехващания на съветски самолети , макар че извършиха до 46 задачи и 129 летателни часа, пише newsstormer.com, базирайки се на доклад на свършената работа на Air policing.

Всяка година Испания е част от ротациите на съюзническите страни в нациите на източния фланг на Атлантическия алианс, с цел да способства за напъните за въздържане пред лицето на съветската опасност. Но тази година напъните бяха удвоени, като бяха ситуирани до три страни ( България, Литва и Естония ) с най-големия брой изтребители-бомбардировачи, предоставени до момента.

Това докара до общо 38 действителни задачи за прехващане на самолети , които не дават отговор на интернационалните стандарти за полети, всички съветски. Когато някой от тях бъде засечен, се включва аларма в главната база. Изтребителите би трябвало да са в полет за по-малко от 15 минути, с цел да се подсигурява суверенитетът на въздушното пространство.

Най-трудоемкото за испанските военновъздушни сили беше това на Литва , където водачите трябваше да се изправят пред 34 задачи „ Alpha Sramble “ за прихващане на съветски самолети след военната й атака в Украйна.

В Литва Испания разположи  осем „ изтребителя “ F-18  между месеците април и юли. През тези четири месеца испанските водачи са направили общо 257 задачи, в които са изпълнили 963 летателни часа.

Най-новата беше интервенцията в Естония , която продължи единствено три седмици. През тези 20 дни испанските водачи също трябваше да реагират два пъти на аларми за разкриване на неидентифицирани самолети.

От авиобазата Емари (Естония) четирите самолета Eurofighter на Военновъздушни сили извършиха 28 задачи с общо 116 летателни часа, става още ясно от отчета в края на задачата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР