Руски самолет изтребител МиГ-31 е съпроводил днес два американски бомбардировача

...
Руски самолет изтребител МиГ-31 е съпроводил днес два американски бомбардировача
Коментари Харесай

Руски изтребител МиГ-31 прогонил два американски бомбардировача над Баренцово море

Руски аероплан изтребител МиГ-31 е съпроводил през днешния ден два американски бомбардировача над Баренцово море (между северното крайбрежие на континентална Европа и Северния ледовит океан), заяви съветското министерство на защитата.

В изказването категорично се отбелязва, че изтребителят не е позволил нахлуване в съветското въздушно пространство от страна на американските бомбардировачи, съобщи Българска телеграфна агенция.

" На 26 март съветските системи за надзор на въздушното пространство засякоха над акваторията на Баренцово море приближаваща се към държавните граници на Руската федерация групова въздушна цел. С цел опознаването на въздушната цел и недопускането ѝ през държавните граници на Руската федерация във въздуха бе вдигнат изтребител МиГ-31 от състава на застъпилите на бойно дежурство сили за противовъздушна защита ".След приближаването на съветския изтребител американските стратегически бомбардировачи са трансформирали летателния си проект, като са се отдалечили от границите на Русия, а по-късно и са обърнали курса си, разясни съветското министерство на защитата.

" Руският аероплан се прибра наред в базата, без да бъдат позволени нарушавания на държавните граници на Руската федерация. Полетът му бе изпълнен в прецизно сходство с интернационалния устав за потребление на въздушното пространство над неутрални води и при съблюдаване на ограниченията за сигурност ", написа още в изказването.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР