Руски самолет изстреля в сряда две крилати ракети, които прелетяха

...
Руски самолет изстреля в сряда две крилати ракети, които прелетяха
Коментари Харесай

Зеленски: Руските ракети застрашават износа на храни за целия свят 

Руски аероплан изстреля в сряда две крилати ракети, които прелетяха над коридора в Черно море, употребен за експорт на
украинско зърно, съобщи във видеообръщение президентът на Украйна Володимир Зеленски, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

" Всяко едно от тези съветски изстрелвания – а те се случват съвсем всекидневно – директно заплашва износа на храни ", добави той.


Зеленски акцентира значимостта на продължаването на украинския експорт на зърно през Черно море " за целия свят ", като дефинира продължаването на самодейността за експорт на украинско зърно за " значим дипломатически резултат за нашата страна и за целия свят ", отбелязва Франс прес.

Поисканите от Русия гаранции за обновяване на присъединяване ѝ в договорката за експорт на украинско зърно " демонстрират неуспеха на нейната експанзия " в Украйна, акцентира Зеленски.

" Това демонстрира както неуспеха на съветската експанзия, по този начин и какъв брой сме мощни, когато останем единни ", добави той.

Съединени американски щати също приветстваха нощес връщането на Русия към съглашението за експорт на украински зърнени култури, като представителят на Държавния департамент Нед Прайс прикани Москва и да го възобнови по-късно този месец.

dnes.bg

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР