Руски съд започна днес разглеждането на ново дело срещу основния

...
Руски съд започна днес разглеждането на ново дело срещу основния
Коментари Харесай

В Русия започна ново дело срещу Навални

Руски съд стартира през днешния ден разглеждането на ново дело против главния конкурент на Кремъл Алексей Навални, излежаващ към този момент над една година присъда за машинация и заплашен от още 10 години затвор, съобщи Франс прес.

Навални се появи в заседателната зала в пандиза си на стотина километра от Москва, облечен със затворническа униформа и с обръсната глава, съпроводен от юристите си и обграден от надзиратели, установи журналистка от Агенция Франс Прес.

New trial against Kremlin critic Navalny opens from prison: AFP
— AFP News Agency (@AFP)

По време на техническа пауза първоначално поради проблеми със звука опозиционерът прегърна брачната половинка си Юлия Навалная. Тя изрази през вчерашния ден отвращение от " подлостта " на Кремъл, като назова новите правосъдни процедури против мъжа си " противозаконни " и " безчестни ".

През февруари 2021 година 45-годишният през днешния ден Навални към този момент бе наказан на 2,5 години отнемане от независимост по дело за машинация, което назовава скалъпено и политическо. Борецът с корупцията излежава присъдата си в наказателна колония в Покров на 100 км източно от Москва. Там стартира през днешния ден и новият развой против него - изключителна мярка за сигурност, разкритикувана от поддръжниците на опозиционера.

Сега следствието упреква Алексей Навални, че е злоупотребил с над 4,7 милиона $ дарения за неговите организации - закононарушение, което се санкционира в Русия с до 10 години затвор.

Навални е заплашен и от шестмесечна присъда за засегнатост на съда по време на съвещание предходната година. Двете каузи се преглеждат в границите на еднакъв развой, прецизира Агенция Франс Прес.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР