Руски съд в четвъртък отхвърли жалбата на руско-американска гражданка срещу

...
Руски съд в четвъртък отхвърли жалбата на руско-американска гражданка срещу
Коментари Харесай

Рускиня с двойно гражданство остава в ареста за държавна измяна

Руски съд в четвъртък отхвърли жалбата на руско-американска гражданка против задържането й по обвиняване в държавна измяна, предава " Ройтерс ".

Службата за сигурност на ФСБ заяви предходната седмица, че  по съмнение в набиране на средства за въоръжените сили на Украйна. Жителят на Лос Анджелис е събирал средства за украинска организация, чийто краен бенефициент е украинската войска, сподели ФСБ.

Руска адвокатска група, " Първи Отдел ", съобщи, че разполага с информация, че Карелина е дарила малко над 50 $ от банковата си сметка в Съединени американски щати на 24 февруари 2022 година - деня, в който Русия започва това, което назовава " специфична военна интервенция " в Украйна - на б лаготворителна организация, която изпраща помощ на Украйна.

Адвокатът на Карелина изиска от съда да анулира задържането й и да го размени с домакински арест , заяви държавната осведомителна организация РИА.

" Първи Отдел " сподели, че Карелина в началото е била арестувана на 27 януари за хипотетично " дребно безчинство " , а обвиняването в държавна измяна е било повдигнато по-късно. Според съветските закони това планува до 20 години затвор.

Няколко други американци, в това число някогашният морски пол и публицистите и, също са затворени в Русия.

Техните поддръжници споделят, че Русия ги употребява, с цел да упражни въздействие върху Вашингтон и в последна сметка да ги замени за съветски пандизчии в Съединените щати. Кремъл твърди, че управляващите просто ползват съветските закони.
 Полша задържа съветски жител, упрекнат в участие в
Полша задържа съветски жител, упрекнат в участие в " Ислямска страна ".

Той е бил част от Джабхат Ал-Нусра и Ал Кайда, преди да се причисли към ИД.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР