Руски съд постанови повече от 3 г. затвор за уважавания

...
Руски съд постанови повече от 3 г. затвор за уважавания
Коментари Харесай

Вкараха в затвора известен руски историк заради чудовищно престъпление

Руски съд постанови повече от 3 година затвор за уважавания историк Юрий Дмитриев, който изследва сталинистките закононарушения и ГУЛАГ. Той е наказан по противоречив случай в осъществено полово закононарушение, разгласи юристът му.

Виктор Ануфриев разяснява пред публицисти пред съда в Северозападна Русия, че клиентът му е приет за отговорен от съдията по обвинявания в полово нахлуване против довдената му щерка. Ануфриев добави, че Дмитриев е наказан на "три години и 6 месеца затвор в наказателнa колония със непоколебим режим ".

Защитникът означи, че към момента не е получил присъдата документално. Той изясни, че Дмитриев може да бъде освободен през септември, защото е излежал по-голямата част от присъда в ареста.

64-годишният можеше да получи 15 година затвор.

От десетилетия Дмитриев работи по откриването на всеобщи гробове с избити хора по време на ръководството на руския водач Йосиф Сталин. Дмитриев стартира да документира всеобщ гроб в Сандармох в Карелия през 90-те година на XX век. Гората е известна като място, където 9 000 души са екзекутирани по време на чистките на Сталин през 1937-1938 година Дмитриев, който управлява в Карелия клона на основаната в Москва правозащитна организация "Мемориал ", се пробва да разобличи мащаба на закононарушенията на Сталин, което не се утвърждава от съветския водач Владимир Путин.

Активисти сигнализират, че историкът е преследван от управляващите, с цел да му попречат да разкрива детайлности за една от най-мрачните страници от историята на Русия.

Дмитриев един път беше оневинен по обвинявания в детска порнография. Той беше задържан през 2016 година по обвинявания в детска порнография, откакто са били открити фотоси в компютъра на доведената му щерка. Той беше оневинен през септември 2018 година, само че Върховният съд в Карелия подреди нов развой.

Сега историкът бе приет за отговорен в полово посягане над дете на възраст под 14 година

Путин упреква критиците в Русия в потребление на "прекалената демонизация " на Сталин, с цел да покажат, че днешна Русия носи някакви рождени белези на Сталинизма.

"Няма подозрение, че Юрий Дмитриев е почтен. Истината за предишното не пасва с позицията на страната за историята ", означават от "Мемориал ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР