Руски съд отхвърли срещу за притежание и контрабанда на патрони

...
Руски съд отхвърли срещу за притежание и контрабанда на патрони
Коментари Харесай

Руски съд потвърди деветгодишната присъда на американската баскетболистка

Руски съд отхвърли против за владеене и контрабанда на патрони за вейп, съдържащи масло от канабис, предава Ройтерс.

Гринър и нейните юристи желаеха оправдателна присъда или най-малко понижаване на присъдата й, което съгласно тях е непропорционално на закононарушението и опонира на съветската правосъдна процедура.

Председателят на правосъдния състав сподели, че присъдата е доказана " без промени " , като се изключи зачитането на времето, претърпяно в следствения арест, като част от присъдата.

Гринър, двукратна олимпийска златна медалистка, беше задържана на 17 февруари на московско летище, седмица преди Русия да изпрати войски в Украйна и нейният случай неизбежно се преглежда в подтекста на последвалата рецесия в връзките сред Съединени американски щати и Русия.

Шарже д`афер на Съединени американски щати в Москва Елизабет Руд, която участва на делото, назова присъдата " несъразмерна и непропорционална ".

Държавният прокурор сподели, че присъдата на Гринър от девет години отнемане от независимост от 4 август е " обективна ", само че Александър Бойков, един от нейните юристи, моли пред съда:

" Нито един арбитър, с ръка на сърцето, няма да каже почтено, че деветгодишната присъда на Гринър е в сходство с съветското наказателно право.

Той изброи поредност от процедурни неточности в осъждането на Грийнър и изиска оправдателна присъда, само че помоли, " в случай че съдът желае да я накаже, да й даде нова, " обективна " присъда и да смекчи наказването ".

Гринър се извини за дейностите си, които назова " почтена неточност " , както направи и при първичния си развой, като сподели: " Нямах желание да направя това " и помоли съда да вземе поради обстоятелството, че тя се е признала за отговорна.

Тя сподели, че е употребила медицински канабис, с цел да облекчи болката от поредност от спортни контузии. В Русия обаче е неразрешена както развлекателната, по този начин и здравната приложимост на канабис.

Съединените щати ще продължат да контактуват с Русия, с цел да върнат вкъщи лишената от независимост американска баскетболна звезда Бритни Грийнър, сподели съветникът по националната сигурност на Белия дом Джейк Съливан след делото.

" Наясно сме с новините от Русия, че Бритни Грийнър ще продължи да бъде непозволено арестувана при непоносими условия, откакто трябваше да премине през следващо фиктивно правосъдно произвеждане през днешния ден ", сподели Съливан в изказване.

Администрацията на Байдън " продължава да контактува с Русия посредством всеки разполагаем канал и да поставя всички старания да върне Бритни вкъщи, както и да поддържа и пази други американци, арестувани в Русия, в това число ", добави Съливан.

На 27 юли Си Ен Ен, базирайки се на източници, осведомени със обстановката, заяви, че президентът на Съединени американски щати Джо Байдън е одобрил концепцията на членовете на неговата администрация да се опитат да разменят съветския оръжеен търговец Виктор Бут, който излежава присъда в пандиза в Съединените щати, за Гринър и наказания за шпионаж.

Прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков на собствен ред сподели, че няма договорености сред Руската федерация и Съединени американски щати по отношение на размяната на Бут за Уилън и Гринър.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън разгласи, че Съединени американски щати са показали " основна оферта " на Москва за освобождението на Гринър и Уилън, само че не даде детайлности. На 29 юли ориста на двамата американци с съветския външен министър Сергей Лавров.
 Русия и Съединени американски щати размениха пандизчии
Русия и Съединени американски щати размениха пандизчии

Размяната е станала макар хладните отношения
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР