Руски съд осъди в понеделник американски военен на три години

...
Руски съд осъди в понеделник американски военен на три години
Коментари Харесай

Русия осъди американец на близо 4 години затвор по обвинения в кражба и смъртна заплаха

Руски съд осъди в понеделник американски боен на три години и девет месеца затвор по обвинявания, че е откраднал и заплашил да убие приятелката си, съгласно държавните медии.

Твърди се, че 34-годишният сержант Гордън Блек е сграбчил приятелката си рускиня за врата, до момента в който е бил в жилището на другар в град Владивосток през май, заяви съветската държавна осведомителна организация ТАСС.

Приятелката на Блек също го упрекна в кражба на 10 000 рубли (113 долара) от портфейла й.

Говорителят на армията на Съединени американски щати Синтия Смит удостовери по-рано, че съветските управляващи са задържали боец във Владивосток по обвинявания в „ незаконно държание “. Армията е уведомила фамилията на боеца, сподели тя.

Мелъди Джоунс, майката на Блек, описа, че Блек и приятелката му са се виждали в Южна Корея повече от година и че синът й „ желал да я види за финален път, преди да се прибере вкъщи “.

„ Той се срещна с нея в бара, където тя работеше, и бяха дружно, от към година и половина. Никога не съм я срещала персонално, само че съм говорила с нея през Messenger. Майчинският ми инстинкт ми подсказа, че нещо не е наред с нея “, сподели Джоунс.

Все още няма коментар от посолството на Съединени американски щати в Русия.

Блек е последният жител на Съединени американски щати, вкаран в пандиза в Русия през последните години на фона на забележителното утежняване на връзките сред Москва и Вашингтон.

Миналата година съветските управляващи арестуваха репортера на Wall Street Journal Евън Гершкович по обвинявания в шпионаж, потвърждавайки, че е шпионирал за Централно разузнавателно управление на САЩ. И вестникът, и държавното управление на Съединени американски щати изрично отхвърлиха това изказване. Вестникът неведнъж написа, че той е задържан по време на репортаж.

Обвиненията на Блек също са необичаен случай на домашно принуждение, което фактически се преследва в Русия.

Страната отчасти декриминализира домашното принуждение през 2017 година, ход, необятно подложен на критика от западни деятели за правата на индивида, съгласно които Кремъл подхранва позволение отношение към насилието, учредено на пола.

Проучване тази седмица, извършено от Russian Field, основана в Русия анкета, откри, че една пета от интервюираните - множеството от които са дами на възраст 18-29 години - са били жертви на домашно принуждение.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР