Руски съд осъди сибирски шаман, критичен към президента Владимир Путин,

...
Руски съд осъди сибирски шаман, критичен към президента Владимир Путин,
Коментари Харесай

Руски съд прати критик на Путин в лудницата

Руски съд осъди сибирски шаман, сериозен към президента Владимир Путин, на наложително лекуване в психиатрична болница за нахлуване над член на Националната армия на Русия, заяви юристът му, представен от " Ройтерс ".

Александър Габишев притегли вниманието на медиите, когато потегли през 2019 година да извърви пешком 8000 км до Москва, пътешестване, което той сподели, че ще кулминира с прогонването на Путин, който той дефинира като дявол.

Габишев направи няколко опита да предприеме похода, само че постоянно беше спиран от полицията, която го връщаше в Якутск, родния му град в Източен Сибир.

Когато разгласи последния си опит, през януари, той беше задържан в дома си, като се твърди, че е нападнал гвардеец, пристигнал да го задържи.

Днес градският съд в Якутск го осъди на наложително лекуване в психиатрично заведение, заяви юристът му Алексей Прянишников.

" Това значи, че той ще бъде държан в условия, сходни на затвор ", означи Прянишников и добави, че продължителността на лекуването ще бъде избрана от лекарите.

" Опитът демонстрира, че никой не напуща след по-малко от 2 и половина до три години ", акцентира той и дефинира присъдата за непропорционална. Той сподели, че Габишев ще апелира.

Правозащитници означиха, че Русия възобновява руската процедура да подлага някои от своите политически дисиденти на насилствена хоспитализация и психиатрично лекуване.

Шаманизмът, вярата, че е допустимо да се поддържа връзка и да се употребява силата на това, което практикуващите възприемат като нравствен свят, се практикува в избрани елементи на Русия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР