Руски съд осъди критичен към руския президент Владимир Путин сибирски

...
Руски съд осъди критичен към руския президент Владимир Путин сибирски
Коментари Харесай

document.createElement; document.createElement; document.createElement; document.createElement; document.createElement; document.createElement; document.createElement;

Руски съд осъди сериозен към съветския президент Владимир Путин сибирски шаман на наложително лекуване в психиатрична болница за нахлуване над представител на съветската Национална армия, съобщи юристът му, представен от Ройтерс.

Александър Габишев притегли медийното внимание, когато през 2019 година се насочи на 8000-километров поход пешком до Москва, пътешестване, което по думите му щеше да приключи с прогонването на Путин, който той дефинира като дявол.

Габишев предприе неколкократни опита да стартира похода си, само че постоянно беше спиран от полицията, която го връщаше в Якутск, родния му град в Източен Сибир.

Когато разгласи следващия си опит за поход през януари, той беше задържан в дома си и, както се твърди, е нападнал гвардеец, който пристигнал да го задържи.

Днес градският съд в Якутск го е осъдил на наложително лекуване в психиатрично заведение, сподели юристът му Алексей Прянишников.

" Това значи, че той ще бъде държан в условия, наподобяващи затвор ", съобщи той. Прянишников добави, че продължителността на лекуването ще бъде избрана от лекарите.

" Опитът демонстрира, че никой не си потегля, преди да са минали сред две и половина и три години ", съобщи той и дефинира присъдата като несъразмерна. По думите му Габишев ще апелира.

Правозащитници споделят, че Русия възражда руската процедура да подлага някои от политическите си дисиденти на насилствена хоспитализация и психиатрично лекуване.

Шаманизмът, поверие, че е допустимо да се поддържа връзка с духовния съгласно практикуващите го свят и да се употребява неговата сила, се практикува в някои елементи на Русия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР