Руски съд осъди жена на пет дни затвор заради това,

...
Руски съд осъди жена на пет дни затвор заради това,
Коментари Харесай

Осъдиха жена в Русия заради „екстремистки“ обеци

Руски съд осъди жена на пет дни затвор поради това, че е носила обеци в цветовете на дъгата, заяви съветска правозащитна организация, цитирайки юриста на дамата, съобщи ДПА.

Съдът издаде присъдата с претекста, че дамата е носила " екстремистки знаци ".

Руският Върховен съд категоризира предходната година със свое решение ЛГБТ-общността като " екстремистка ", напомня ДПА.

Преди няколко дни в обществените мрежи се появи видео, на което се вижда млада жена, носеща обеци в цветовете на дъгата, да седи в кафене в Русия. Нейният сателит пък носи значка с малко украинско знаме на пуловера си.

Видеото демонстрира също по какъв начин различен мъж нападателно упорства двамата да смъкват знаците си. Жената беше задържана още на идващия ден, само че нищо не се знае за ориста на нейния сателит.

Друг сходен случай също породи неодобрение в обществените мрежи в Русия.

Хората с нетрадиционна полова ориентировка са постоянен обект на нападки от страна на съветските пропагандисти, които ги жигосват като носители на " упадъка на полезностите ", който е привнесен от Запада, показва ДПА.

Правозащитни деятели предизвестяват, че с категоризирането на ЛГБТ-общността в Русия като " екстремистка " се цели цялостното ѝ изключване от публичния живот, отбелязва организацията.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР