Руски съд осъди днес на три години затвор Иван Подкопаев

...
Руски съд осъди днес на три години затвор Иван Подкопаев
Коментари Харесай

Руски опозиционни активисти с ефективни присъди за участие в масови безредици

Руски съд осъди през днешния ден на три години затвор Иван Подкопаев по обвиняване в потребление на принуждение против полицейски чиновници по време на неразрешена акция на 27 юли, предадоха ТАСС и Българска телеграфна агенция.

Същият арбитражен съд в Москва осъди и Данил Беглец на 2 години затвор по обвиняване в нахлуване против служител на реда на 27 юли. От материалите по делото излиза наяве, че Беглец, който е от молдовски генезис, внезапно дръпнал за ръката служителя на реда и по този начин му предизвикал физическа болежка и морални премеждия.

Прокуратурата искаше 3 години 4 месеца затвор за Подкопаев и 3 години и 2 месеца затвор за Беглец. Подсъдимите бяха признали виновността си и делото против тях беше гледано по съкратена процедура - без разпит на очевидци и показване на доказателства, при признание на виновност и разкайване и понижаване на наказването с една трета от оптималното.

По обвинявания за всеобщи вълнения и потребление на принуждение против правоохранителните органи на неразрешения протест на 27 юли бяха задържани 15 души. Руският Следствен комитет разгласи през днешния ден, че против петима обвинени наказателното гонене е било прекъснато, съобщи Франс прес.

Четирима от тях са освободени от предварителния арест, за други двамаще бъде поискана мярка за неотклонение " домакински арест ", а по отношение на един не е наложена мярка за неотклонение. Един от петимата е упрекнат, че е хвърлил кенче с напитка против служител на реда.

Срещу петимата остават обвиняванията в административни нарушавания и ще им бъдат наложени санкции или къси ефикасни присъди. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР