Руски съд осъди днес на шест години затвор бивш студент

...
Руски съд осъди днес на шест години затвор бивш студент
Коментари Харесай

Шест години затвор за участник в атака срещу офис на Единна Русия

Руски съд осъди през днешния ден на шест години затвор някогашен студент по математика за присъединяване в палеж на офис на ръководещата партия "Единна Русия ", съобщи Българска телеграфна агенция, като се базира на съветски медии.

Азат Муфтахов, който бе приет за отговорен по обвиняване в безчинство, отхвърля виновността си и споделя, че обвиняването е политически стимулирано.

Според негови последователи той е преследван поради анархистките си убеждения. През 2018 година група хора атакуват офис на "Единна Русия " в северозападната част на столицата, като чупят прозорец и хвърлят вътре димна бомба.

Адвокатът на Муфтахов сподели, че присъдата ще бъде обжалвана, а правозащитници я дефинираха като прекомерно строга. Други двама подсъдими по същото дело - Елена Горбан и Андрей Ейкин - бяха наказани надлежно на 4 и 2 години условно.

Повече от 2500 математици от целия свят заплашиха да бойкотират интернационален математически конгрес, който би трябвало да се състои през 2022 година в Санкт Петербург, в случай че Муфтахов не бъде освободен, заяви Франс прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР