Руски съд нареди достъпът до най-популярното в страната приложение за

...
Руски съд нареди достъпът до най-популярното в страната приложение за
Коментари Харесай

Руския блокира приложението Телеграм

Руски съд подреди достъпът до най-популярното в страната приложение за замяна на известия " Телеграм " (Telegram) да бъде стеснен, оповестиха съветските медии. Решението може да влезе в действие неотложно, откакто държавният регулатор " Роскомнадзор " изиска от Таганския областен съд мярката да бъде приложена, без да се изчаква възможното обжалване и решението на друга инстанция. " Роскомнадзор " изиска " Телеграм " да бъде блокиран по-рано през април поради спор сред приложението и Федералната работа за сигурност (ФСБ) след отвод на компанията притежател да съобщи ключа за декриптиране на известията, както изисква сега съветското законодателство.
Подобна стъпка би дала достъп до известия на потребителите, което основателят на " Телеграм " Павел Дуров упорства, че " Телеграм " в никакъв случай няма да направи. Според " Роскомнадзор " " информацията, която се популяризира посредством " Телеграм ", може да нарушава закона, да се употребява от терористични и екстремистки органиации, да съставлява опасност за сигурността на Русия, живота и здравето на жителите, на всеки ползващ тази мрежа. " Според Дуров приложението ще употребява вградени в него системи, с цел да заобиколи възбраната, само че не може да подсигурява, че то 100% ще е налично за руснаците отвън частни виртуални мрежи (т. нар. VPN). Същевременно методът за заобикаляне няма да изисква спомагателни дейности от потребителите. Дуров отхвърли да изпрати юристи на съвещанието, на което бе взето решението, като дефинира процеса като " прям фарс ". Според представители на асоциация, защитаваща ползите на фирмите притежатели на сходни приложения, определението на съда въпреки всичко ще бъде обжалвано.
Разглеждането на желае всъщност е лишило към 20 минути. Взетото решение изисква от доставчиците на интернет услуги да са лимитирали достъпа към регистъра със неразрешени домейни и IP адреси (сега в листата ще влязат и адресите на сървърите на " Телеграм " ) към мометта, в който наличието на регистъра се обновява. Това се случва всеки ден по два пъти - в 9 ч. и в 21 ч. московско (в момента и българско) време. И Кремъл разяснява информацията, като разгласи, че е имало опция за компромис, само че той не е бил реализиран. Говорител на президента обаче добави, че блокирането на " Телеграм " в никакъв случай не е било самоцел.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР