Руски съд наложи мярка за неотклонение арест до 22 май

...
Руски съд наложи мярка за неотклонение арест до 22 май
Коментари Харесай

Двама от обвинените за атентата в Москва се признаха за виновни 


Руски съд наложи мярка за неотклонение арест до 22 май на четиримата упрекнати за офанзивата против концертната зала „ Крокус Сити хол “ в предградие на Москва предходната седмица. Трима от четиримата влязоха в правосъдната зала в цивилни облекла, съпроводени от маскирани пристави. Четвъртият беше в инвалидна количка и с болнична тога.

Обвинените са Далериджон Мирзоев, Саидакрами Рачабализода и Мухаммадсобир Файзов от Таджикистан, и Шамсадин Фаридуни, чието поданство не се прецизира.

Файзов беше донесен в правосъдната зала с носилка, като очевидно той е изгубил едното си око, подложен му е и катетър, съобщи ТАСС. Според силите за сигурност той е оказал опозиция при ареста.

Руските управляващи оповестиха, че по отношение на нападението са арестувани общо 11 души, в това число двамата директни причинители, които са били арестувани в Брянска област на към 340 км югозападно от Москва, напомня Българска телеграфна агенция.

По данни на съветските управляващи досега жертвите от нападението против концертната зала са 137, а ранените 182. Сред починалите има и една арменска гражданка, заяви арменското външно министерство, представено от ТАСС.

Вчера съветската известна рок група „ Пикник “, която трябваше да изнесе концерт в петък в залата, в която нападателите стреляха, отдаде респект на жертвите на терористичното нахлуване, заяви ДПА. Членове на групата сервираха цветя в памет на починалите и показаха съболезнования към фамилиите им, заяви ТАСС.

„ Това злочинство е безсмислена, невъобразима свирепост “, сподели водачът на групата Едмунд Шклярски.

Отговорност за нападението пое „ Ислямска страна “, само че съветският президент Владимир Путин загатна за „ украинска диря “ зад офанзивата, без обаче да показа доказателства.
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР